Duminica 28 Aprilie

Cină pe întuneric organizată la Cluj-Napoca de o asociație a nevăzătorilor

 

Asociaţia Pontes a organizat la Cluj-Napoca miercuri, 22 mai, o cină pe întuneric la care au luat parte 8 voluntari cu deficiențe de vedere și 25 de invitați, persoane văzătoare.

 

Cu scopul de a fi înţelese mai uşor nevoile persoanelor cu deficienţe de vedere, Asociaţia Pontes, în parteneriat cu restaurantul Etno din Cluj-Napoca, a organizat miercuri 22 mai, o ”cină pe întuneric” la care au participat 8 voluntari cu deficienţă de vedere şi 25 de invitaţi, persoane văzătoare, dornice de experienţe inedite, dar şi de a empatiza cu semenii lor nevăzători.

 

Timp de două ore ei s-au distrat înlocuind văzul cu simţul tactil, folosind tacâmurile, paharele, identificând mâncarea după miros şi gust, ascultând ceea ce se întâmplă in preajmă, dar fără să vadă ce au şi pe cine au în faţă sau în jurul lor. Invitaţii au fost ghidaţi şi serviţi de către nevăzători”, a precizat Rodica Sonea, reprezentantul Asociației Pontes.

 

După aprinderea luminii, la momentul desertului, participanţii la eveniment au fost rugaţi să scrie câteva impresii despre experienţa trăită. Acestea vor fi publicate pe forumul Asociaţiei Pontes (forum.pontes.ro), precum şi pe pagina de Facebook. ”Prin aceste evenimente o să reuşiţi să educaţi toleranţa. Poate nu toţi vor reuşi să înţeleagă ce reprezintă lipsa vederii în viaţa cotidiană, dar cu siguranţă vor obţine un strop de bunătate”, a spus unul dintre cei care au luat cina pe întuneric.

 

Asociația Pontes, înființată în 2006, își propune să repete acest eveniment periodic, chiar lunar. 

 

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook