Emil Boc: Vaccinarea este calea noastră spre libertate deplină. Economia nu se închide


Primarul Emil Boc a declarat că vaccinarea este calea spre libertatea deplină.

Măsurile legale fac din oamenii vaccinați oameni liberi. Oamenii vaccinați, practic, nu au restricții, decât cele minimale, impuse de lege. Cei nevaccinați au condiții suplimentare pentru a accesa viața publică, restaurante, mersul după anumite ore în oraș, etc. Și din perspectiva libertății noastre individuale, vaccinarea este calea noastră spre libertate deplină. Este firesc ca într-o societate democratică sănătatea publică să prevaleze. Până la urmă, trăim în societate și decizia fiecăruia afectează viața celuilalt. Noi ca societate avem obligația de a impune acele măsuri prin care să protejăm sănătatea publică. Ceilalți au libertatea de a nu face acest lucru, dar și de a respecta regulile impuse de cei care protejează sănătatea publică.

Economia nu se închide la Cluj. Viața își urmează cursul. Școlile nu se închid. Există anumite restricții și condiționalități. La școli se iau măsuri dacă se depășește o anumită incidență, iar la restaurante este capacitate de 50%, pentru cei care sunt vaccinați.

În Uniunea Europeană, unde rata de vaccinare este de peste 90% nu sunt deloc restricții. Viața este normală”, a declarat primarul Emil Boc.

Topul național al incidenței COVID:

Timișoara - 10,59 la mie

București - 9,64 la mie

Cluj-Napoca - 7,9 la mie

Sibiu - 6,84 la mie

Iași - 5,93 la mie

Brașov - 5,25 la mie

Comentarii Facebook