A murit la doar 29 de ani, în urma unui anevrism cerebral, la Spitalul de Urgență Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat după moartea ei?


Brigitta Dachmann, unul dintre cei mai cunoscuți designeri de pălării, și-a pierdut viața vara trecută! Gestul emoționant făcut în amintirea ei!

Tânără s-a stins din viață la Spitalul de Urgență din Cluj

Gest emoționant în memoria regretatei Brigitta Dachmann, un designer de pălării celebru, care a murit subit. Brigitta Dachmann, un pălărier foarte creativ, s-a stins din viață la vârsta de 29 de ani, vara trecută. Cunoscutul designer de pălării a avut parte de un sfârșit tragic, după o viață energică, plină numai de bucurii și de experiențe minunate.

Tânăra a intrat în moarte cerebrală, joi, 19 august, la secția de ATI II a Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. La acea vreme, părinții ei au fost copleșiți de durere, însă tot au găsit puterea să facă un bine altor persoane. 

Așadar, părinții Brigittei au fost suficient de puternici pentru a ajuta alte de familii, fiind de acord cu donarea de organe – (ficat, rinichi, cord, plămâni) și țesuturi osoase, potrivit Autorităţii Națională pentru Transplant. Chiar dacă și-au pierdut fiica, aceștia au dorit să ajute alte persoane, ale căror vieți erau puse în pericol. 

Și după moarte, Brigitta Dachmann a salvat, prin bunătatea părinților ei, alte două fete în vârstă de 18, respectiv 19 ani, una din Harghita şi cealaltă din Cluj. Cele două tinere au primit de la designer câte un rinichi de care aveau atâta nevoie. Ficatul tinerei a ajuns la Centrul de Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni. 

Gestul demn de lăudat făcut în memoria designerului de pălării

În amintirea cunoscutului designer de pălării, Brigitta Dachmann, a fost organizată o expoziție la Cluj. 

Am organizat aceasta expoziție în memoria regretatei Brigitta Dachmann. A fost un pălărier iscusit, un creator foarte creativ, un designer care a depus foarte multă muncă, foarte mult efort în fiecare pălărie pe care o făcea”, a declarat Cristina Cantemir, organizatoarea expoziției. 

Brigitta Dachamnn își făcea mereu prezența în emisiunea prezentată de Cove și Diana Bart, numită Flash Monden, la rubrica „Așa da, așa nu”. 

Brigitta era foarte apreciată pentru talentul și creativitatea de care a dat dovadă de-a lungul timpului, atât în aparițiile ei televizate, cât și prin pălăriile cu care a surprins toți iubitorii de modă. 


Comentarii Facebook