Emil Boc şi-a pus amprenta pe proiectul "Clujul fără droguri etnobotanice" FOTO

 

Primarul Clujului Emil Boc a vizitat marţi standul antidrog din Piaţa Muzeului, în semn de susţinere a proiectului.

"Mesajul cel mai simplu este STOP drogurilor şi etnobotanicelor în orice situaţie şi în orice vreme şi oriunde şi oricând. Nu există alternativă pentru DA la aceste lucruri şi fiecare trebuie să înţeleagă că aici nu este decât un singur şi unic răspuns: NU! Am fost şi acela care în calitate de prim-ministru am iniţiat operaţiile de urgenţă împotriva etnobotanicelor pentru că mi-am dat seama şi din informaţiile pe care le avem ce lucru urât şi periculos reprezintă pentru sănătatea copiilor noştri, a tinerilor şi câte greutăţi şi lucruri urâte le provoacă familiilor. Sper ca aici la Cluj să avem fără droguri, fără etnobotanice sau cel puţin să fie cu cel mai mic risc din România", a spus Boc.

 

Campania se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani şi are ca scop informarea cât mai multor persoane despre efectele negative ale acestora.

Prin acest proiect, elevii sunt informaţi în şcoli, unde sunt aduşi oameni care au trăit traume din cauza drogurilor. Aceştia îşi spun povestea în faţa elevilor pentru a-i putea face să înţeleagă prin ce au trecut şi cu ce probleme s-au confruntat.

De asemenea, proiectul este unul de informare şi pentru părinţii care la rândul lor, potrivit organizatorilor, să-şi informeze copii.

"Ceea ce am observat pe parcursul campaniei este faptul că copiii sunt chiar interesaţi de aceste informaţii. Acestora le sunt prezentate tot felul de cazuri ale oamenilor care au trăit anumite traume. Am mai vazut că vocea comunităţii este foarte importantă şi de aceea am ales ca acest eveniment să fie unul în mijlocul comunităţii, la vedere.", a spus Carmen Ciornei, şef serviciu din cadrul Serviciul Protecţie socială.

Până acum proiectul a reuşit să informeze copiii din 170 de şcoli, iar proiectul este în continuă desfăşurare.

 

Anca Baciu


 

 

 

 

Comentarii Facebook