Emil Boc, pregătit să facă economie de Sărbători: „Iluminatul festiv putem să-l stingem că nu circulă lumea noaptea”


Municipiul Cluj-Napoca cheltuie în acest an aproape 1,2 milioane de lei pe iluminatul festiv. Cluj-Napoca se numără astfel între orașele care cheltuie cel mai mult pe beculețele de Crăciun în anul 2022. Deși a început montarea acestora, primarul Clujului a ținut să precizeze că acest lucru nu înseamnă că nu se va face economie. Emil Boc spune că iluminatul festiv va fi stins în „intervalul 00:00-04:00”, căci în opinia sa „nu circulă lumea noaptea”. 

Iluminatul public rămâne non stop pentru că românii au nevoie de siguranță, lumină, ca să poată ajunge acasă pe alei, pe trotuar. Nu ne atingem de el. Iluminatul festiv, acolo unde  va fi posibil, pe străzile  care sunt modernizate, după 12 noaptea până dimineața la 4 putem să-l stingem. Putem să facem o economie, că nu circulă lumea noaptea între 00:00 și 04:00. Nu atunci vezi tu cel mai bine iluminatul festiv, atunci poți să faci o economie de minim 20% doar punând în intervalul 00:00-04:00 eliminarea iluminatului festiv, nu cel public! 

Iluminatul cu beculețele poți să nu-l ai în intervalul acela orar. Este o chestie de bun simț ca să faci economie. Am dat dispoziție de mult, asta deja înseamnă o economie de aproximativ 25% din bani, deci nu vom plăti un milion și o sută, ci vreo 600 de mii, ceva de genul acesta și salvăm și energie. Iată cum se poate elimina risipa. Acesta este un exemplu. Nu atunci are impact iluminatul festiv, atunci va putea fi decuplat de la sistemul public”, a declarat Emil Boc la o emisiune radio.

În fruntea listei cu orașele care cheltuie sume uriașe de bani pentru „feeria” sărbătorilor de iarnă, Clujul este surclasat doar de două orașe, Constanța și Galați. Municipiul Cluj-Napoca cheltuie în acest an aproape 1,2 milioane de lei pe iluminatul festiv.

Facebook/Târgul de Crăciun Cluj-Napoca

Comentarii Facebook