Emil Boc, mesaj de condoleanțe după dispariția istoricului Vasile Lechințan


Istoricul clujean Vasile Lechințan s-a stins din viață zilele trecute. Primarul Emil Boc a transmis un mesaj de condoleanțe și a evocat meritele marelui istoric. 

”Regret profund trecerea la cele veşnice a istoricului Vasile Lechințan, personalitate marcantă a istoriografiei românești. Vasile Lechințan a fost un arhivist de excepție, care a publicat numeroase cărți, studii și documente inedite despre istoria românilor din Transilvania, fiind apreciat și recunoscut de către comunitatea academică.

De asemenea, istoricul Vasile Lechințan a iubit mult orașul în care a trăit și a scris majoritatea cărților sale, dedicând o serie de lucrări originale legendelor Clujului, care sunt astăzi materiale didactice de referință pentru elevii și studenții clujeni.

Consider că istoricul și arhivistul Vasile Lechințan merită recunoștința noastră, a întregii comunități locale, pentru contribuția adusă la cunoașterea istoriei Clujului și Transilvaniei. În acest sens, voi propune, în viitorul apropiat, ca o stradă nouă din municipiul nostru să poarte numele istoricului Vasile Lechințan.

În aceste clipe de adâncă tristeţe, suntem alături de familia îndurerată, de prietenii și membrii comunității clujene, de colegii istoricului din Despărțământul Cluj al ASTREI și Societatea Cultural-Patriotică ”Avram Iancu”, a punctat Emil Boc.

Comentarii Facebook