Emil Boc la inaugurarea celor 10 km de autostrada: "Toamna se numara kilometri de autostrada!" - VIDEO


Premierul Emil Boc, a inaugurat la ora 11.00 cei 10 kilometri de autostrada, intre Turda si Campia Turzii, si a declarat mandru ca "toamna se numara kilometri de autostrada".

"Este o vorba la romani ca toamna se numara bococii. Poate fi spusa si fraza ca toamna se numara kilometri de autostrada. Astazi, la Campia Turzii, practic finalizam tronsonul de 54 de kilometri de autostrada Transilvania. Asa cum practic ne-am angajat anul trecut si anul acesta, lucrarile sunt finalizate la termen si kilometri de autostrada sunt dati in functiune", a declarat premierul Emil Boc.

Seful Guvernului a tinut sa faca un bilant al kilometrilor de autostrada finalizati in ultimii doi ani si, adunand kilometru cu kilometru din fiecare judet, a ajuns la cifra de 116 kilometri. 

"Anul acesta vom finaliza pe langa cei 12 kilometri de aici, de la Cluj, din tronsonul de 54, cei 20 de kilometri din Bucuresti, de la Chitila la Voluntari, in regim de autostrada, si cei 14 kilometri de la Sibiu, care fac parte din coridorul 4.

Paractic anul acesta avem finalizati 46 de kilometri de autostrada. Daca la acestia ii adaugam pe cei de anul trecut si anume ma refer la cei 42 de aici (n. red. tronsonul dintre Gilau si Turda), plus cei 14 de la centura Ploiestiului tot in regim de autostrada, plus cei 14 de centura Timisoarei, tot in regim de autostrada, avem practic 70 de kilometri. Plus 46 din acest an sunt 116 kilometri de autostrada sau de drumuri in regim de autostrada, in doi ani. O medie de 60 de kilometri de autostrada pe an si daca dupa Revolutie s-ar fi facut o medie de 60 de kilometri de autostrada pe an, aveam peste 1.200 azi, dar din nefericire sunt 300
", a afirmat Emil Boc.

Premierul a tinut sa evidentieze greselile guvernarilor trecute, care nu au investit bani in infrastructura, desi economia duduia.

"Desi suntem in vremuri dificile de criza, am facut mult mai mult decat au facut altii in vremuri de crestere economica, atunci cand erau mult mai multi bani pentru investitii", a completat Boc.

Cei 10 kilometri inaugurati astazi, intre Turda si Campia Turzii, fac parte din tronsonul 2B, care masoara 52 de kilometri plus bretelele de acces.

Lucrarile la acest tronson au inceput in anul 2004 si au costat pana acum circa 600 de milioane de euro.

Comentarii Facebook