Emil Boc despre posibilul război din Ucraina: „Este o chestiune de timp, nu de dacă”


Primarul Emil Boc a declarat vineri, 11 februarie, în cadrul unei întâlniri online live la Ziua Live, că foarte mulţi clujeni sunt mai preocupaţi de facturi decât de posibilitatea începerii unui război, în această perioadă. Edilul a declarat că, din punctul lui de vedere, este doar o chestiune de timp până se va întâmpla acest lucru.

Emil Boc: „România nu va avea probleme datorită conflictului

Văd oameni mulți cu care mă întâlnesc pe stradă, sau în diverse locuri, apăsați, îngrijorați de prețuri şi de facturi. De război mai puțin, din fericire dacă România a făcut ceva foarte bine în acești 30 de ani de la Revoluție a fost că și-a asigurat cele mai înalte grade de securitate și siguranță pe care le-am avut în întreaga noastră istorie. Suntem la 400 km de front și putem să dormim liniștiți. România nu va avea probleme datorită conflictului”, a declarat edilul, vineri dimineaţa, la Ziua LIVE, o emisiune online.

Primarul a fost întrebat dacă acesta consideră că pe teritoriul Ucrainei va începe un posibil conflict armat, edilul a răspuns că este doar o chestiune de timp până se va întâmpla acest lucru.

Primarul Clujului susţine că începerea războiului este „o chestiune doar de timp, nu de dacă

Din punctul meu de vedere este o chestiune doar de timp, nu dacă. Forma în care se va manifesta nu știu, dar după părerea mea va fi. Sper să greșesc, dar analiza mea preliminară spune că din nefericire vom avea o intervenție militară în Ucraina, mi-aș dori să nu fie”, a mai adăugat Emil Boc.

Pentru ceea ce înseamnă stabilitate în aria noastră nu-mi doresc să fim țară de graniță cu o zonă de război (…) Și potrivit istoriei, Ucraina întotdeauna a fost divizată între occident și orient, partea estică a fost întotdeauna cu Rusia, iar partea vestică a fost prooccidentală”, a concluzionat edilul. 


Comentarii Facebook