Elevul care a injunghiat un tanar la Liceul de Industrie Alimentara Cluj ar fi fost in legitima aparare VIDEO


Bataia din fata Liceului de Industrie Alimentara (LIA) Cluj a izbucnit din cauza unui conflict intre un elev din clasa a zecea si unul din a noua. Primul a fost atacat de o gasca si s-a aparat cu un cutit.

Vali, un tanar din clasa a zecea, a fost atacat in jurul orei 9.00, in timp ce se indrepta spre scoala de un grup condus de prietenul unui elev din clasa a noua, cu care primul a avut o altercatie. Elevul scolii s-a aparat cu un cutit si si-a ranit victima in zona coastelor.

"Am vazut sange pe jos si am auzit ca un tanar a sarit gardul si a venit si l-a lovit cu pumul in fata. S-a aparat cu cutitul si i-a dat un pumn in fata si i-a spart arcada", a spus unul dintre elevi.

"Venea Valentin catre scoala si au sarit cinci pe el sa-l bata. Totul a pornit de ieri de la niste boboci. Se certa Vali cu niste boboci si aia au venit cu prietenii sa il bata. S-au certat pentru o prostie. Vali avea cutitul la el. Ieri s-au certat la scoala si i-a intrebat Vali daca mai au probleme, daca mai vor ceva si au spus ca nu. Azi l-au asteptat la scoala, vreo cinci baieti. Astia is prieteni de-ai lui sora-sa, pentru ca asta bobocul are o sora mai mare in scoala", a povestit un alt elev.  

Tanarul injunghiat a reusit sa plece pe picioare din zona liceului, dar dupa 200 de metri s-a prabusit, fiind preluat de un echipaj de ambulanta.

"A fost un incident intre doi tineri si unul a fost transportat la spital in urma unei rani de cutit. Cei doi elevi au intarziat la ore si agresiunea s-a produs in fata scolii, in fata portii. Paznicul a vazut totul si a intervenit, ducandu-l pe tanarul ranit la cabinetul medical. Politia a fost alertata si tanarul care ar fi folosit cutitul a fost transportat la sectie. Este posibil ca elevul batut sa fi fost singur si ceilalti in gasca, pentru ca paznicul povesteste ca au fost mai multi elevi care au asistat la bataie si care au fugit", a declarat inspectorul general scolar, Anca Hodorogea.

Elevul care a folosit cutitul a fost dus la sectia de politie pentru audieri si risca sa fie acuzat de vatamare corporala.

Comentarii Facebook