Dezvaluire in dosarul ultrasilor U Cluj! Detinutii din arestul IPJ Cluj aveau telefoane si comandau furturile unor masini de lux


Un politist de la Departamentul de Interventie si Actiuni Speciale din cadrul IPJ Cluj a facut azi, la Judecatoria Cluj-Napoca, o dezvaluire despre ilegalitatile care au loc in arestul Politiei Cluj.

Agentul Paul Crisan a fost trimis in judecata de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj, pentru ca i-a agresat pe ultrasii din galeria lui U Cluj, Toja Tivadar, Tudorel Campan si Horatiu Catalina. Cei trei ultrasi au fost arestati in 9 mai 2008, cu ocazia meciului de campionat, dintre U Cluj si CFR Cluj, pentru ca l-au lovit in cap cu o bordura in cap pe jandarmul Gabriel Osan.

Dupa ce au fost arestati, pe drum de la Judecatoria Cluj-Napoca la arestul IPJ Cluj, cei trei s-au plans ca au fost calcati in picioare de catre agentul DIAS, Paul Crisan. Acest lucru se intampla, sustin procurorii in duba DIAS, politistul lovindu-i pe cei trei cu bastonul, pumnii si picioarele in timp ce erau legati cu mainile la spate.

Ceea ce este mai interesant este ca la primul termen al procesului, in care politistul Paul Crisan a comparut in fata judecatorului ca si inculpat, acesta a dezvaluit un lucru foarte grav care s-a petrecut in arestul Politiei Cluj, unde mai multi detinuti aveau telefoane mobile si coordonau furtul la comanda a unor automobile de lux.

Agentul Crisan a negat ca i-a batut pe cei trei ultrasi si a declarat ca vina pentru faptul ca vanataile de pe corpurile acestora nu au fost descoperite la timp apartine politistii de la Serviciul Arestari. "A fost o razbunare a celor de la arest. A fost o perchezitie care a avut loc la celulele din arest si care a fost efectuata de agentii DIAS si au fost descoperite multe lucruri care nu trebuiau sa fie descoperite. Grupa mea de la DIAS a participat atunci la aceasta perchezitie si acum se razbuna pe mine. Cred ca este o razbunare. Atunci s-a facut o cercetare interna, iar adjunctul Politiei de atunci, care acum este vicepresedinte la U Cluj (n.red. Pop Teodor), s-a spalat repede pe maini si a trimis cauza la procuror", a spus agentul Paul Crisan.

Regulamentul arestului interzice ca detinutii sa aiba asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace cu care sa poate comunica in exterior, fara supravegherea procurorilor sau a politistilor. La momentul respectiv, intr-un dosar penal deschis pe numele unor traficanti de masini de lux, au fost interceptate mai multe convorbiri telefonice intre mai multi membri ai gruparii de crima organizata, dintre care doi se aflau in arestul IPJ Cluj.

Comentarii Facebook