Miercuri 6 Iulie

Elevii unei școli din Rusia au deschis o capsulă a timpului veche de 50 de ani. Mesaj din interior: „Să aveți prieteni în toată lumea. Să fie pace”


Un grup de elevi dintr-o școală din Siberia au deschis o capsulă a timpului veche de 50 de ani, care conține un mesaj de pace și prietenie internațională scris de colegii lor sovietici din anul 1972, potrivit The MoscowTimes

Mesajul de speranță al elevilor sovietici pentru un  „viitor pașnic” a fost dezvăluit în timp ce Rusia se confruntă cu o izolare economică și politică fără precedent  în urma invaziei sale în Ucraina.  Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare de la înființarea Uniunii Sovietice, membrii organizației de tineret din orașul  Novosibirsk au sigilat o capsulă a timpului în zidurile școlii lor în mai 1972.

capsula timp.jpg

Într-o scrisoare plasată în interiorul capsulei, elevii din 1972 se laudă cu „realizările inginerești ale URSS” înainte de a le ura descendenților lor „pace și cooperare internațională”.

Viața este atât de frumoasă și uimitoare și trebuie să o faceți și mai minunată, așa că nu pierdeți timpul... Trăiți-vă viața în același mod în care soarele strălucește deasupra tuturor, astfel încât gândurile și faptele voastre să încălzească și încânte pe toată lumea”, se arată într-unul dintre mesaje.  

„Fie să aveți prieteni în toată lumea. Să fie întotdeauna pace!”

Autorii acelor scrisori au cititi chiar ei mesajele scrise de ei acum 50 de ani. Aceștia au urcat pe scenă și au citit mesajele urmașilor lor. Rusia a sărbătorit joi aniversarea a 100 de ani a Tinerilor Pionieri, organizația de tineret sovietică ai cărei membri aveau vârste cuprinse între 9 și 15 ani, cu evenimente inclusiv parade și discursuri ținute în școli. Comentarii Facebook