Miercuri 24 Aprilie

Elevii intrebati cum va arata Clujul in 2020! Concurs de machete cu premii consistente


Liceeni din Cluj Napoca sunt invitati sa participe la concursul "Arhitectii viitorului. Cluj-Napoca in anul 2020", dotat cu premii consistente.

Initiativa apartine Primariei Cluj-Napoca, Inspectoratului scolar Judetean Cluj si companiei de medicamente Terapia Ranbaxy, iar valoarea totala a premiilor este de 30.000 de lei.

Inspectorul general scolar al ISJ Cluj, Anca Hodorogea, a declarat ca prin acest proiect se incearca implicarea tinerei generatii "in proiectul Cluj, capitala culturala europeana in anul 2020". 

"Este o provocare adresata liceenilor prin care acestia sa ofere o viziune a orasului in anul 2020. Obiectivul este sa creasca implicarea tinerei generatii in proiectul prin care Clujul va candida la titlul de capitala culturala europeana in anul 2020. Ne-am gandit sa intrebam tinerii de liceu cum vad ei arhitectural Clujul in 2020 si sa lasam frau liber imaginatiei lor. E un exercitiu de creativitate, imaginatie si fantezie", a precizat Anca Hodorogea.

In concurs se pot inscrie echipe formate din 3-5 elevi de liceu, care trebuie sa realizeze machete din carton, plastic, lemn, in care sa exemplifice viziunea lor asupra Clujului in anul 2020.

Premiile oferite de organizatorii concursului sunt consistente: premiul I va fi in valoare de 15.000 de lei, premiul II de 10.000 de lei, iar premiul III de 5.000 de lei.

Premierea castigatorilor va avea loc in 29 mai, in cadrul "Zilelor municipiului Cluj-Napoca".

Comentarii Facebook