Elevii din Elveția vin la Cluj pentru a monta acoperișul Taberei de tradiții de la Băișoara

 

Transylvania College (Școala Internațională Cluj) a reușit să aducă la Băișoara, prin parteneriatul încheiat cu Alpin Suoz Lyceum, din Elveția, o clasă de elevi excepționali într-un proiect care își propune să construiască acoperișul Taberei de tradiții de la Băișoara.

 

Timp de o săptămână, elevii din Eleveția, împreună cu profesorii lor, vor monta acoperișul uneia din clădirile Taberei de la Băișoara, un proiect sprijinit de Transylvania College și Fundația Copii Fericiți. Grupul numară 16 elevi, împreună cu 3 adulți, și își propune să construiască acoperișul sălii multiculturale în saptamana 1-8 octombrie 2012. 

 

Elevii de la Transylvania College îi vor acompania în una din zilele săptămânii, pentru a reuși, împreuna, să transmită un mesaj comun: ”Nu suntem cu nimic diferiți, este datoria noastră să ne implicăm în comunitate, noi putem face viitorul promițător, fără a uita de tradițiile și rădăcinile fiecăruia”.

 

 

Ne bucurăm că există interes pentru tradițiile romănești, chiar și înafara țării. Eforturile făcute pentru a păstra aceste tradiții, prin conservarea caselor maramureșene și transilvane, vechi de peste 100 de ani, sunt acum uitate. Cel mai important este că putem oferi copiilor serii de tabere de tradiții. Mai mult, datorită dotărilor speciale ale taberei, copiii cu dizabilități fizice se pot bucura și ei, tabăra fiind una din puținele din țară cu astfel de dotari”, a declarat dr. Dan Baciu, fondatorul Taberei de la Băișoara și a Transylvania College.

 

 

Peter Frehner, coordonatorul proiectului si al voluntarilor, a declarat că: ”Pentru elevii și profesorii implicati în acest proiect este o săptămână de cunoaștere, autocunoaștere și dezvoltare! Poate părea că am venit să dăruim, însă este mai mult decât adevărat că noi toți am venit să primim. Am venit să învătăm despre istoria și tradițiile românești, despre cum sunt elevii români de aceeași vârstă cu elevii noștri, despre pasiunile și punctele lor commune! Suntem siguri că vom pleca cu mulți prieteni de aici”.

 

Tabăra de la Băișoara este un proiect de dezvoltare educațională și comunitară, de turism educațional și tradiții destinat persoanelor dezavantajate, dar nu numai. Aflată la altitudinea de 1500 m, la 50 km de municipiul Cluj-Napoca, tabara este menită și să ofere locuitorilor din zona Băișoara locuri de muncă. 

 

Dotarile speciale pentru copiii cu dizabilități fizice, cu locuri de cazare pentru 50 de copii, fac acest proiect unul din proiectele unice ale Transilvaniei.

Comentarii Facebook