Elevii din Cluj joacă fotbal cu laptele şi cornul. La un control s-au găsit produse expirate la un liceu din Cluj-Napoca

 

În mai multe școli din Cluj au fost depistate cornuri expirate. Elevii au spus că nu se ating de aceste produse și joacă fotbal cu ele.

 

Am avut mai multe sesizări venite din partea părinţilor în legătură cu modul de desfăşurare a programului guvernamental <<Laptele şi cornul>>, că sunt cazuri în care cornul este uscat, tare, că se dă a doua zi, că laptele se alterează foarte repede. Am vrut să vedem care este situaţia şi am declanşat o acţiune de control împreună cu mai multe instituţii. Au fost verificate mai multe şcoli din cartiere şi din zona centrală a municipiului. Ideea este de a nu se arunca laptele şi cornul, pentru că am primit sesizări că în şcolile din zona centrală foarte mulţi copii refuză să consume laptele şi cornul primit, pentru că părinţii îşi permit să le pună pachete cu mâncare. Vrem ca acest program să îşi atingă scopul, iar dacă rămân produse, să poată fi redistribuite în comunităţi de romi sau case de copii şi ar fi păcat să ajungă să fie folosite ca minge de fotbal”, a declarat prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan.

 

Cornuri care au expirat încă din 26 februarie la Liceul ”Zsigmond Janos”. ”Erau depozitate cornurile care au rămas neconsumate ceea ce este nepermis, acestea trebuie distruse după ziua în care a expirat valabilitatea. A fost vorba cam despre 15 cornuri expirate, cele mai vechi din 26 februarie, dar şi din 1 martie. De asemenea, la o şcoală din Gheorgheni nu a fost afişat graficul de distribuire la vedere a laptelui şi cornului”, a mai declarat Vușcan.

 

Prefectul a propus ca laptele și cornurile care nu sunt consumate de elevi să fie duse în comunitățile de șigani și la casele de copii. 

 

Elevii de la Liceul ”Mihai Eminescu” au spus că nu le place nici laptele și nici cornurile, pe care le folosesc pentru a juca fotbal.

 

În județul Cluj, SC Dorna SA asigură laptele, iar Vel Pitar şi SC Succes Nic Com, cornurile.

Comentarii Facebook