Duminica 28 Aprilie

Elevii de la Liceul ”Onisifor Ghibu” au făcut cunoștință cu frumusețea meseriei de medic veterinar - FOTO


Medicul veterinar Maria Paula Bocoș, fostă elevă a Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”, s-a întors de unde a plecat și a discutat cu elevii despre importanța animalelor în viața noastră. Medicul veterinar din cadrul USAMV a fost însoțit de Daisy, un câine dresat pentru terapie, care a fost îndrăgit pe loc de copii.

Fiind absolventă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu și învățând acolo încă din ciclul primar, am revenit cu mare plăcere pentru a fi alături de elevi, cei în locul cărora m-am aflat și eu. Împreună cu doamna prof. Adina Câmpean, am avut bucuria de a le vorbi celor mici despre Spitalul de Urgență pentru necuvântătoare, dar cel mai important aspect a fost faptul ca am reușit, prin deschiderea direcțiunii față de inițiativă si susținerea prof. Adina Câmpean, să o aduc pe Daisy. Este un câine de terapie cu care în continuare voi participa la mai multe traininguri, a cărui implicare în acest demers se face printr-o atestare specială”, a explicat medicul veterinar din cadrul USAMV Cluj, Maria Paula Bocoș.

Aceasta a răspuns tuturor curiozităților celor mici, a dorit și a reușit să dezvolte empatia și grija față de necuvântătoare.

WhatsApp Image 2023-11-17 at 15.25.12.jpeg

A fost un moment prielnic pentru asigurarea tranziției emoționale a celor mici.

Am ales sa vin cu ea deoarece este important ca elevii să identifice rolul animaluțelor în viața lor, empatia pe care trebuie sa o manifestăm în raport cu ele și mai ales sa vadă cât de liniștit poate fi un câine de terapie sau un animalut care este tratat cu iubire și respect.

Cu toții au concluzionat că este importantă prezența unui necuvântător care să le țină companie și lucrul acesta face mai mult decât 1000 de cuvinte.

Elevii au fost foarte implicați, angajați în acest eveniment, fapt care ma determină sa îmi continui demersul, mai ales când pot dărui înapoi ceva pentru școala mea.

Sper ca această activitate le-a atras atenția spre frumoasa profesie de medic veterinar și spre bucuria de a avea un prieten necuvântător”, a mai adăugat medicul.

Cel mai probabil, lecții de acest gen vor continua la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” în cadrul săptămânii ”Școala altfel”.

WhatsApp Image 2023-11-17 at 15.26.04 (2).jpeg

Comentarii Facebook