Elevi din Cluj cu dosare penale pentru furtul de telefoane mobile. Ce mărci sunt preferate de hoți!

 

14 elevi sunt cercetați penal de IPJ Cluj pentru furt de telefoane mobile de la colegii de școală.

 

Adjunctul șefului Politiei Municipiului Cluj-Napoca, comisar șef Zaharie Ciorbă, a declarat că, de la începutul anului, au fost reținuți și duși la audieri 14 elevi care au furat telefoane mobile. 

 

Cei 14 elevi au fost duși la secție, fiind suspecți de fapte penale. Sunt fapte care se comit în școli, legat de furtul de telefoane între elevi. Nu putem spune că este un fenomen îngrijorător. Spre exemplu, în cursul lunii februarie, au fost două fapte de furt de telefon mobil. Ambii autori au fost identificați, telefoanele restituite. Fiind la o vârstă fragedă, intenționăm din start să formăm anumite chestii. Să urmărim anumite ...”, a spus comisarul șef Zaharie Ciorbă. 

 

Există o problemă și trebuie să ne-o asumăm și să vedem ce facem pentru a evita ca aceste cazuri să devină fenomen. Nu pentru că nu avem ce să facem. Acesta este motivul pentru care am început aceste controale”, a explicat și inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus.

 

Sunt furturi izolate. Acestor elevi li se întocmește dosar penal, dar fiind minori nu sunt supuși condamnării. Au dosar penal, pentru că fapta este faptă”, a mai spus Zaharie Ciorbă .

 

Cei doi minori prinși în luna februarie că au furat telefoane mobile de la colegii de școală au între 13 și 14 ani și învață la licee bune din zona centrală.

 

Potrivit anchetatorilor, cele mai căutate modele sunt iPhone și Samsung Galaxy.

Comentarii Facebook