Eleva care a luat Bac -ul cu 10 la Liceul Nicolae Balcescu, admisa la Academia Fortelor Terestre din Sibiu

 

Eleva de la Liceul Nicolae Balcescu, Lucia Rasinar, care a luat zece la Bac, a fost admisa la Academia Fortelor Terestre din Sibiu si va urma o cariera militara.

Tanara a intrat la Academia din Sibiu cu media 9.65, pe locul sase din cei 1.000 de candidati. Visul Luciei este sa devina ofiter psiholog, astfel ca urmeaza sa sustina un examen si la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj.

La Academia Fortelor Terestre din Sibiu, examenul a constat din trei probe: limba engleza, matematica si psihologie. Notele clujencei au fost foarte mari, dovada ca zecele pe linie primit la Bac nu a fost intamplator. La matematica, Lucia Rasinar a luat nota 9.80, iar la psihologie 9.50. "Am luat note mari si a fost dovada clara ca m-am pregatit. Au fost subiecte grele si a trebuit sa fiu foarte atenta in rezolvarea lor. Pregatirea de la Bac s-a dovedit a fi foarte utila", a spus Lucia.

Tanara de 19 ani va trebui sa se prezinte din 1 octombrie la Academia din Sibiu si sa imbrace "haina" de cadet. Lucia sustine ca nu este speriata de ce va urma, mai ales ca se gandeste sa devina ofiter din penultima clasa de liceu. "Pana atunci aveam tot felul de idei despre ce vreau sa devin. In clasa a 11 -a am auzit la radio o reclama a Ministerului Apararii, in care erau prezentate avantajele vietii de ofiter si m-am decis ca vreau sa urmez o astfel de meserie. Ofiter psiholog ar fi ceea ce as dori sa fiu. M-am focusat numai pe acest vis si acum sunt pe cale sa il indeplinesc", a mai spus Lucia Rasinar.

 

Vezi si...

BAC Cluj 2011. Eleva de nota 10 de la Liceul Nicolae Balcescu: "Subiectele au fost de dificultate medie"

Comentarii Facebook