Elev clujean calificat la o competiție internațională a Microsoft - FOTO

 

Un elev clujean de la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca s-a calificat la Campionatul Mondial MOS 2016. 

 

În urma etapei naționale, trei elevi au trecut mai departe. Este vorba despre Ciprian Adrian Mureșan de la Liceul de Informatica ”Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca; Tiberiu Paul Danciu de la Colegiul Național ”Grigore Moisil” din București; Mihai Măcărie de la Colegiul Național ”Aurel Vlaicu” din Oraștie.

 

La premiere a participat și Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, care a vorbit despre importanța învățării continue, a necesității aprofundării și adaptarii la tehnologiile noi care apar constant în domeniul IT&C. Cu această ocazie Ministrul i-a felicitat pe toți participanții finaliști din cadrul competiției.

 

La eveniment au mai luat cuvântul David Ford de la Certipro, Kostas Loukas - CEO Microsoft România și Gabriela Barna de la Fundația EOS România.

 

David Ford a vorbit despre importanța certificărilor profesionale în epoca digitală, punând accentul pe ideea de a fi nativ digital nu înseamnă a fi născut expert, necesitând studiu și aprofundare în tehnologiile ce ne înconjoară.

 

Kostas Loukas a specificat cum aplicațiile de office suite sunt printre cele mai importante skilluri de comunicare căutate de angajatori în lumea modernă și a mulțumit tuturor elevilor și dascălii care au făcut competiția posibilă.

 

Cei 3 câștigători din etapa națională care vor merge la competiția internațională din Orlando, Florida.

 

Ministrul Marius Bostan le-a oferit câstigatorilor cu vârsta peste 16 ani poziții de consilieri personali cu normă redusă pe perioada vacanței de vară în cadrul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

Comentarii Facebook