El e singurul băiat din Cluj care a terminat BAC -ul cu ZECE. De ce a ales să meargă la Poli?

 

Alex Sfîrlea a dat la BAC din matematică și a luat zece. Majoritatea elevilor din Cluj care au luat zece pe linie nu au avut de trecut această probă grea, fiind la profiluri umaniste.

 

Astfel, unii profesori consideră că zecele de la matematică e mai valoros. Cu modestie, Alex crede că ”toate notele de 10 sunt relevante și la istorie este mult de învățat”.

 

El a terminat liceul la Colagiul Național ”Emil Racoviță”.

 

Pregătirea pentru BAC a fost una intensă, mai ales în ultimele luni. ”Nu am învățat neapărat mult, dar pe parcursul anului am muncit și mai ales în ultima lună am tras foarte mult. Am luat meditații la matematică și la română, fiindcă mama e profesoară de română, iar mătușa de matematică. În ultima luna am învățat și 10 - 11 ore pe zi, dar și profesorii au avut un rol esențial”, a mai relatat tânărul. 

 

El nu se consideră nu tocilar. ”Am o viață socială. Am prietenă. Cred că secretul acestui 10 e un program bine organizat și baze bune”, a mai adăugat el.

 

Pe viitor, el nu vrea să plece din țară, pentru că și universitățile din Cluj sunt valoroase. ”Mă duc la Politehnica, la secția de Automatizari-calculatoare. Rămân aici deoarece consider că și în facultățile noastre înveți, depinde doar de tine cum reușești în viață. Mai departe vreau să merg pe IT, în țară”, a mai spus Alex Sfîrlea. 

 

Despre învățământul din România, tânărul de zece de la Racoviță crede că ”oferă foarte multă informație și rămîne la latitudinea elevului cum o receptează și mai ales dacă vrea să o recepteze. Cu siguranță elevii nostri sunt bine pregătiți și văzuți foarte bine în afară. Eu cred că avem un învățământ valoros”, a mai explicat Alex. 

 

Singurul băiat care a luat zece pe linie la BAC în acest an are 19 ani și a terminat școala generală la Ioan Bob, o pepinieră de elevi care apoi continuă studiile la liceele de top din Cluj-Napoca. 

 

Comentarii Facebook