Vineri 18 Septembrie

Ecaterina Andronescu a fost demisă de premierul Dăncilă, în urma declarației halucinante despre Alexandra


Premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Adronescu din fruntea Ministerului Educației, ca urmare a declarațiilor făcute de aceasta în cadrul unei emisiuni, privind cazul crimei de la Caracal.

Dăncilă a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook

Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook. 

Ecaterina Andronescu a stârnit revolta internauților, joi seară, după ce a părut că o învinuiește pe victima Alexandra Măceșanu. ”Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină”, a spus Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Declarația a fost criticată în condițiile în care situația elevilor din zona Caracal este una complicată, aceștia solicitând Guvernului să ia măsuri de urgență pentru remedierea situației transportului.

Concret, elevii din acea zonă sunt nevoiți să călătorească ”la ocazie”, deoarece transportatorii nu practică toate traseele și nu opresc în unele localități.

Comentarii Facebook