E WOW! O lună gigantică poate fi văzută la Biserica Piariștilor din Cluj-Napoca - FOTO

 

Museum of the Moon a ajuns și la Cluj-Napoca și expune la Biserica Piariștilor o lună uriașă realizată pe baza fotografiilor NASA.

 

Museum of the Moon este o instalație realizată de artistul britanic Luke Jerram, care face turul mapamondului. Instalația are 7 metri în diametru și este iluminată din interior, ceea ce le permite privitorilor să studieze suprafața lunii, mai ales că imaginile folosite de artist sunt realizate de NASA și sunt foarte precise.

 

Instalația a fost realizată la o scară de 1:500.000, astfel că fiecare centimetru reprezintă cinci kilometri din luna reală.

 

Muzeul lunii a fost pe durata verii în China, iar acum strănate Europa. La Cluj-Napoca va sta 3 săptămâni, în Biserica Piariștilor. 

 

 

Organizatorii evenimentului atrag atenția asupra unor reguli ce trebuie respectate, mai ales că ”Luna” ete expusă într-o biserică.

 

Referitor la expunerea instalației Museum of the Moon care debutează astăzi, vrem să vă transmitem câteva lucuri esențiale:

 

Museum of the Moon va putea fi vizitată astăzi în Biserica Piaristă (strada Universității nr. 5 Cluj-Napoca) de la ora 20, până la ora 22. 

Începând de mâine, programul de vizitare este 10AM - 10 PM, cu respectarea slujbelor și activităților bisericii. 

În timpul Sfintelor Liturghii accesul în Biserică este permis doar în scopuri religioase, pentru a nu deranja activitatea.

Vă rugăm să rețineți că acesta este un loc de rugăciune pe care-l transformăm temporar într-un spațiu expozițional, așadar vă rugăm să vă comportați corespunzător.

Accesul cu mâncare sau băutură e strict interzis.

La fața locului veți găsi panouri explicative în limbile română, maghiară și engleză.

Luke Jerram, creatorul Museum of the Moon, va fi prezent sâmbătă la ora 20 la inaugurarea instalației.

Voluntarii noștri vor realiza un studiu în același timp așa că vă rugăm să fiți drăguți cu ei și să le răspundeți întrebărilor.

 

Acestea sunt câteva reguli de bun simț pe care vă rugăm să le respecați pentru a face experiența tuturor cât mai plăcută. Vă invităm să vă bucurați de prezența la Cluj-Napoca a uneia dintre cele mai cunoscute instalații de lumină din lume”, precizează echipa Lights On Romania.

 

Material oferit de BANCA TRANSILVANIA

Comentarii Facebook