E.ON Gaz sparge cu nemiluita strazile din Cluj-Napoca ... din ratiuni de securitate


Compania E.ON Gaz a precizat ca spargerile pe care le efectueaza in Cluj-Napoca sunt facute din ratiuni de securitate. Numai in primele 6 luni ale anului au fost facute 889 de spargeri.

"Furnizarea gazelor naturale in conditii de securitate este unul dintre principalele obiective ale companiilor E.ON din Romania. (...) Numai proiectele de reabilitare, fara sa luam in calcul proiectele de extinderi ale retelei din Cluj-Napoca, vizeaza in principal inlocuirea de conducte si bransamente in lungime de peste 50 de kilometri cu conducte noi, de polietilena, cu o rezistenta si durata de viata superioara, valoarea investiilor  situandu-se la peste 23 de milioane de lei. Cele mai importante proiecte investitii se vor derula pe strazile Donath, Gruia, Maciesului, Tarnavelor, Cometei, Detunata si Traian Mosoiu. Anul trecut, in Cluj-Napoca au fost realizate proiecte pentru reabilitarea si extinderea retelei de distributie a gazelor naturale pe o lungime de circa 50 de km", precizeaza intr-un comunicat Oana Trandafir, purtatorul de cuvant al E.ON Gaz.

Reprezentantii companiei precizeaza ca depun "toate eforturile pentru ca lucrarile de reabilitare sau interventiile in sistemului de distributie sa fie corelate cu cele ale primariei. De asemenea, pot exista si situatii in care, din motive obiective, aceste lucrari nu pot fi corelate, mai ales interventiile urgente care sunt justificate de asigurarea conditiilor de siguranta pentru utilizarea gazelor naturale. Companiile E.ON isi manifesta in continuare intreaga disponibilitatea pentru a cauta solutii impreuna cu autoritatile locale pentru ca lucrarile derulate la reteaua de distributie a gazelor naturale si investitiile realizate de Primaria Cluj-Napoca sa poata avea un calendar comun de executie", se arata in documentul citat.

In realitate, compania E.ON Gaz a spart strada Campului, proaspat refacuta de municipalitate de 14 ori in ultimul an, iar, pe strada Republicii, numai in ultimul weekend au facut 7 interventii.

 

Primaria Cluj-Napoca are acum in derulare mai multe investitii la strazi precum Calea Turzii, Aleea Detunata, Tatra si Lupeni, care sunt blocate pentru ca E.ON Gaz se misca cu viteza melcului. Primarul Sorin Apostu a anuntat ca daca reprezentantii companiei nu vor grabi lucrurile unele lucrari vor fi invepute fara avizul E.ON Gaz, iar spargerile vor fi suportate din bugetul distribuitorului de gaze naturale.

 

Vezi si...

Primarul Sorin Apostu a "urechiat" E.ON Gaz. Compania a spart strazile de 889 de ori in 6 luni VIDEO

E.ON Gaz sparge strazile din Cluj, iar sefii fug de presa! Ultima victima: strada Republicii sparta de 7 ori VIDEO

 

Comentarii Facebook