Primarul Sorin Apostu a "urechiat" E.ON Gaz. Compania a spart strazile de 889 de ori in 6 luni VIDEO


Compania E.ON Gaz este acuzata ca blocheaza patru proiecte importante ale Primariei Cluj-Napoca, privind reabilitarea strazilor Calea Turzii, Aleea Detunata, Tatra si Lupeni.

Pentru aceste strazi, Primaria Cluj-Napoca a primit interdictie de a derula investitii de modernizare pentru ca urmeaza sa fie facute lucrari de reabilitare a conductelor de gaze.

"Am identificat cel putin 3 probleme in relatia Primariei cu E ON Gaz. In primul rand avem cheltuieli suplimentare pentru refacerea strazilor sparte, mai este si deranjul in trafic, plus ca nu au investit nimic in reteaua de distributie a gazului din municipiu", a afirmat primarul Sorin Apostu. 

Edilul sef sustine ca E.ON Gaz anunta ca va reface reteaua de alimentare de pe Calea Turzii de cativa ani si blocheaza astfel un proiect care vizeaza refacerea zonei.

"Calea Turzii dupa ce am primit numeroase adrese ca va fi gata anul trecut, ca va fi gata in 2009, in 2010, iata ca proiectul este in lucru undeva in Mures. Ne impiedica sa realizam ceea ce de mult ne-am propus sa organizam Calea Turzii cu trei benzi de urcare si doua benzi de coborare in oras, cu trotuare aferente pe care se poate si circula. Prea putin ii intereseaza pe cetatenii Clujului si abia astazi am putut afla ca in cursul anului viitor cei de la E.ON Gaz se vor apuca de lucru", a explicat Sorin Apostu.

Municipalitatea sustine ca pe orice strada din oras ar dori sa intervina pentru a face reabilitari raspunsul E.ON Gaz este ca "urmeaza sa facem lucrari de refacere a retelei".

"Acum orice strada pe care dorim sa incepem lucrul este blocata. Primim de la E.ON Gaz un aviz in care ni se spune ca in toamna sau peste un an dansii se gandesc sa proiecteze schimbarea conductelor. Nu exista strada pe care dansii sa ne raspunda pozitiv nici macar cele reabilitate. Problemele sunt cu modul in care au dobandit aceasta retea care a apartinut statului, in care nu au investit mai nimic de 20 de ani si azi se vad rezultatele", a mai spus Sorin Apostu.

Primaria Cluj-Napoca a somat E.ON Gaz sa grabeasca ritmul lucrarilor, in caz contrar urmand sa treaca la asfaltarea drumurilor fara a tine cont de avize.

Municipalitatea sustine ca numai in acest an E.ON Gaz a spart strazile orasului de 889 de ori.

 

Vezi si...

E.ON Gaz sparge strazile din Cluj, iar sefii fug de presa! Ultima victima: strada Republicii sparta de 7 ori VIDEO

Comentarii Facebook