E.ON Gaz a castigat lupta si poate sparge orasul! Primaria clujeana pregateste razboiul VIDEO


Curtea de Apel Mures a anulat hotararea Consiliului Local Cluj-Napoca, care stabilea ca spargerea carosabilului din oras se face numai cu plata unei taxe.

E.On Gaz a atacat inca de la inceputul anului hotararea deliberativului local in instanta si a solicitat anularea hotararii. "E.ON Gaz ne-a dat in judecata si a pierdut la a doua instanta, dar a cerut stramutarea cauzei la Curtea de Apel Mures. In 13 septembrie, a primit castig de cauza si judecatorii au decis ca hotararea de consiliul local trebuie suspendata", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Prin hotararea din luna decembrie 2010, taxa pentru orice spargere facuta pe strazile din oras era de 100 de lei si crestea la 200 de lei pentru fiecare interventie suplimentara pe acelasi drum.

"Pentru orice interventie facuta pe domeniul public, societatile care fac lucrari vor trebuie sa plateasca o taxa. Este 100 de lei pentru fiecare groapa facuta. Pentru bransamente si racorduri taxa va fi de 30 de lei, iar pentru investitii si retele edilitare taxa va fi de 200 de lei pe strada. Daca schimba conducta pe o strada ii costa 200 de lei, iar daca au uitat sa cupleze o conducta ii mai costa 200 de lei", a declarat primarul Sorin Apostu, in momentul instituirii taxei.

Consilierii locali vor dezbate in sedinta de marti, 27 septembrie, posibilitatea emiterii unei noi hotarari care sa contina aceleasi taxe, dar sub o alta denumire.

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat ca, numai in primele patru luni ale anului, E.ON Gaz a spart 530 de strazi, iar in 2010 compania a efectuat 1.300 de lucrari similare.

 

Vezi si...

E.ON Gaz a spart din nou strada Aurel Suciu, dupa ce abia fusese reasfaltata Galerie FOTO

Comentarii Facebook