După cheful ILEGAL de la Da Pino, restaurantul a încasat o altă amendă și duminică seara când se pregătea de alt eveniment


Proprietarul Da Pino a fost amendat sâmbătă, 7 noiembrie, pentru că a închiriat două încăperi pentru a fi organizat un chef în interior, deși legea nu permite acest lucru din cauza pandemiei COVID-19. Duminică, omul de afaceri Adrian Dragoș, patronul grupului de firme Pitas și proprietarul Da Pino, a mai luat o amendă pentru că a scos mesele pe trotuar pentru un alt eveniment.

Conform Biroului de Presă al Primăriei Cluj-Napoca, proprietarul a fost amendat cu 1.000 de lei în baza HCL 150/2009, pentru amplasare neautorizată a unei terase pe domeniul public. Mai precis, după amenda de sâmbătă, proprietarul restaurantului s-a ambiționat și ar fi vrut să își arate ”mușchii”, împânzind trotuarul din față cu mese, fără avea autorizație, ca și când s-ar pregăti de un alt eveniment. 

Amenda aplicată a fost maximă. HCL 150/2009 prevede că ”amenajarea teraselor de alimentație publică sezoniere pe domeniul public, fără deținerea autorizației de construire, a abonamentului de comerț stradal sau a contractului de închiriere pentru terenul ocupat și fără respectarea condițiilor aprobate de către Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și de urbanism se sancționează cu amendă de la 500 lei, la 1.000 lei”.

Tupeu la Cluj! Chef la restaurantul Da Pino oprit de poliție cu amenzi și dosare penale. ”Șmecheria ține COVID -ul departe” - Știrea a fost intens comentată de clujeni

Cu 24 de ore înainte, sâmbătă, în jurul orei 20.00, poliția a ”spart” un chef privat care urma să înceapă în încăperile de la restaurantul Da Pino, de pe strada Universități.

În cursul zilei de ieri, 7 noiembrie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmi, polițiști locali, precum și alte autorități cu atribuții în domeniu, au intensificat acțiunile pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19 și verificarea respectării măsurilor impuse pentru reducerea la minim a riscului de infectare.

În acest context, în jurul orei 20.40, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat în incinta unui local de alimentatie publică situat pe raza municipiului Cluj-Napoca.

La adresa respectivă, polițiștii au identificat două grupuri de persoane formate din 7, respectiv 4 persoane care participau la un eveniment privat în 2 încăperi separate ale localului.

Participanții au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, fiind aplicate 11 sancțiuni în valoare totală de 22.000 de lei. Totodată, a fost luată măsura sancționării față de societatea comercială care administrează localul, fiind aplicată o sancțiune în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea Legii 55/2020”, a transmis IPJ Cluj.

Comentarii Facebook