Pârtie de săniuș amenajată o dată cu extinderea Parcului Etnografic din Hoia - Foto


Parcul Etnografic din Hoia este în plin proces de extindere și amenajare a unei păduri, urmând ca între timp să apară și o pârtie de săniuș la Hoia.

Prima etapă din cadrul proiectului de extindere cu 30 de ha a Parcului Etnografic ”Romulus Vuia” din Hoia s-a încheiat în acest sfârșit de săptămână. A fost, astfel, amenajată peisagistic pajiștea de est, prin plantarea primilor 58 de copaci din speciile carpen, brad și pin. 

Atât coniferele cât și foioasele plantate au o vârstă de circa 15-20 de ani și sunt aclimatizate acestei zone. Pe lângă rolul estetic și anti-erozional, bariera vegetală creată prin plantarea acestor copaci are rolul de a integra construcțiile și exponatele din cadrul muzeului într-un ambient montan, specific arhitecturii din zona înaltă. 

În total, în cadrul proiectului vor fi plantați nu mai puțin de 1200 de arbori. Aceștia au rolul  de a delimita zona de agrement de parcul industrial din vecinătate, creându-se, în acest fel, și o barieră vizuală înspre arealul urbanizat.

În perioada imediat următoare, pe același amplasament va fi amenajată și o pârtie de săniuș unde clujenii vor putea să facă mișcare și să petreacă timp liber de calitate, împreună cu familiile. 

Comentarii Facebook