După ce au călătorit 1500 de kilometri, doi soți din Harkov, Ucraina, s-au refugiat la Cluj: „Am plecat doar cu ce era pe noi”


Doi soți pensionari au fost nevoiți să călătorească 1500 de kilometri pentru a fugi din calea războiului din Ucraina. Soții au ajuns la Cluj din orașul Harkov, bombardat masiv de către ocupanții ruși.  

Bărbatul suferă de diabet, este aproape orb și face dializă de un an şi jumătate, iar drumul l-a istovit. Cei doi soţi sunt împreună de 35 de ani, dar nu și-au imaginat niciodată că vor fi nevoiți să fugă din calea unui război. Voluntarii le-au oferit cazare și au grijă să aibă acces și la tratamentul medical necesar, notează stirileprotv.ro.

Într-una din zile, au venit autoritățile locale și ne-au dus la un centru de dializă. Acolo am stat o lună. De acolo, am plecat doar cu ce era pe noi, cu puține lucruri nu ne-am mai întors pe acasă”, spune Sergey Zagorodnov. Voluntarii din Ucraina i-au dus la Cernăuți, iar de acolo au ajuns în România, unde au primit cazare, mâncare și medicamente.

Singurul lor fiu a rămas în Ucraina, să ajute soldații și să distribuie mâncare oamenilor nevoiași. Doar boala necruțătoare l-a împiedicat pe bărbat să lupte pentru țara sa, potrivit sursei citate. 

Eu dacă aș fi fost sănătos și în putere nu aș fi plecat nicăieri, aș fi rămas să lupt”, a mai spus bărbatul. 

Timp de o săptămână cei doi vor locui într-un hotel, iar când va fi găsit un apartament liber, vor fi mutați acolo. Voluntarii clujeni au grijă de ei şi încearcă să le uşureze situaţia.


Comentarii Facebook