Aproape 5.500 de elevi din județul Cluj susțin astăzi prima probă scrisă la simularea examenului de Evaluare Națională


 5.496 de elevi din județul Cluj din clasele VIII-a susțin azi, 4 apilie, prima probă scrisă la simularea examenului de Evaluarea Națională, la Limba și Literatura Română. 

Simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a începe astăzi, 4 aprilie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, urmând ca marți, 5 aprilie, să se desfășoare proba scrisă la Matematică, iar miercuri, 6 aprilie, va avea loc proba scrisă la Limba și Literatura Maternă.

Rezultatele probelor de la simularea examenului de Evaluare Națională se vor afișa joi, 14 aprilie. La nivelul județului Cluj, simularea examenului pentru elevii de clasa a VIII-a se desfășoară în 132 de unități de învățământ, dintre care 45 de unități de învățământ sunt din municipiul Cluj-Napoca.

Desfășurarea simulării examenului de Evaluare Națională 2022

Probele încep la ora 09:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 08:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă, astfel încât colectivele de elevi să nu fie amestecate.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.

Rezultatele obținute de elevi la simularea  Evaluării Naționale, sesiunea aprilie 2022, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.


Comentarii Facebook