Sambata 26 Noiembrie

Droguri pe Aeroportul din Cluj. Șapte cetățeni străini reținuți cu droguri în bagaje - FOTO


Şapte cetăţeni străini au fost prinşi pe Aeroportul Cluj-Napoca, cu diferite cantităţi de droguri în bagaje. Ei au spus că substanţele erau pentru consum propriu.

Turiștii străini sunt din Spania, Italia, Lituania, Marea Britanie şi Rusia și au fost depistaţi la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca cu droguri de mare risc. Cei șapte au vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, care s-au prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca în perioada 2–4 octombrie pentru a intra în ţară, călătorind cu diferite curse din direcţiile Barcelona, Londra, Bergamo şi care au declarat că veneau în vizită în România, iar substanţele erau pentru consum propriu.

Acţionând în baza unei analize de risc, persoanele respective au fost selectate în vederea efectuării unor controale amănunţite asupra bagajelor acestora. Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse in genţile de mână sau bagajele de cală, mai multe tipuri de substanţe interzise: şase pastile de culoare verde fluorescent, susceptibile a fi produse amfetaminice (ecstasy/MDMA), şase ţigarete de tip joint confecţionate artizanal, ce conţin substanţe vegetale de culoare verde-olive susceptibile a fi marijuana, patru grame de substanţă vegetală, având culoarea maro, susceptibilă a fi haşiş, 26 de pastile ecstasy, o substanţă fină sub formă de praf cristalin de culoare albă, susceptibilă a fi cocaină, într-o cantitate aproximativă de 5 grame şi 43 de produse farmaceutice/ substanţe psihotrope, inscripţionate GG249 şi Xanax, susceptibile a conţine substanţa ALPRAZOLAM”, se arată în comunicatul de presă citat.

Drogurile au fost confiscate de poliţişti, iar cei şapte bărbaţi sunt cercetaţi pentru introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept.

Comentarii Facebook