Joi 8 Decembrie

Drama unui student din Cluj după vaccinarea cu Pfizer. De șase săptămâni este internat în spital - FOTO


Bogdan Dragoteanu, un student din Cluj, trece prin probleme grave de sănătate, după ce s-a vaccinat și început să aibă reacții adverse. 

În data de 1 mai 2021, Bogdan Dragoteanu fiul meu, 22 ani, student în ultimul an la Informatică, Institutul Politehnic din Cluj-Napoca, s-a prezentat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, unde fusese programat on line pentru vaccinare anti-Covid. A primit prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech.

Nu a mers să se vaccineze de teamă. La 22 de ani, niciodată bolnav, sănătos tun, avea un risc derizoriu de a face o formă severă de Covid-19. A considerat însă că, potrivit propagandei oficiale, dacă ne vaccinăm cât mai mulți, pandemia va lua sfârșit, deci își făcea datoria față de cei din jur alegând să se vaccineze. Bogdan locuiește doar cu mine, care sunt de mult vaccinat, nu avea pe cine proteja în proximitatea familiei sale. Dar, ca destui alți tineri, a considerat o datorie față de societate să meargă să se vaccineze și el”, a relatat Mircea Dragoteanu, tatăl tânărului.

După 14 zile de la vaccinare acesta a început să aibă urticarie pe membrele superioare. Au urmat apoi febră și frisoane. 

Testele făcute au arătat că nu are COVID. ”L-am dus spre dimineață pe Bogdan la Spitalul Militar Cluj-Napoca, unde fusese vaccinat. Spre seară testul PCR a fost confirmat ca negativ, ulterior alt test a confirmat ca nu a avut Covid-19.

A fost reținut la Spitalul Militar în serviciul de urgență, spre a fi investigat. La prânz am fost sunat de la camera de gardă a Institutului Inimii că Bogdan era transferat acolo, că ar avea infarct miocardic și că era necesar (și) avizul meu ca să i se facă coronarografie. Era puțin probabil un infarct, dar acest diagnostic crunt trebuia exclus, ceea ce coronarografia executată impecabil a și făcut. Ulterior la RMN s-a precizat diagnosticul de miocardită, însoțită de o afectare multiorganică dată de un sindrom inflamator generalizat, deosebit de puternic”, a mai spus tatăl studentului.

Tânărul a ajuns la București, unde i s-a administrat un tratament ”în trepte, incluzând administrarea de Imunglobuline, care nu s-au putut procura în Cluj, prin urmare Bogdan a fost transferat cu un avion sanitar la București, la Spitalul Fundeni.

Bogdan este si acum internat in Bucuresti, după 6 săptămâni de la debutul bolii provocată de vaccinarea anti-Covid. Încă i se caută un tratament, pentru a putea fi stabilizat și apoi externat”.

E foarte important ca dacă recunoașteți post-vaccinare cu vaccinuri mARN aceste simptome, în special la bărbați tineri, de până la 30 de ani, să interveniți urgent”, a mai spus Mircea Dragoteanu.