Drama nespusă a ”sclavilor”, care pleacă de la Cluj în Germania, la muncă: Azi e ziua fetiței mele de 6 ani! Asta e România - VIDEO


Ionel Vitan este din localitatea Ocna, județul Mureș, și împreună cu soția era vineri dimineața, la ora 8.00, încolonat în parcarea Aeroportului Internațional Cluj, pentru a pleca în zona Munchen, la cules de sparanghel. Acesta a spus că s-a săturat să fie numiți sclavi și spune că puțini știu prin ce greutăți trec.

Mergem pentru un trai mai bun. Acasă ce să facem, dacă nu este de muncă. Dacă este de muncă în România, stăm aici, dar nu este!

Vin din localitatea Ocna, de la Mureș. Acolo locuri de muncă nu sunt. Nu se poate munci nici cu ziua, pentru că e criză și nu ne lasă oamenii. Nu avem unde munci. Nici la sapă nu avem cum merge. În Germania se poate munci. Este agricultură și la noi nu se poate”, a povestit Ionel.

Acesta a spus că într-o lună de muncă poate câștiga minim 1.500 de euro.

Se poate face la sparanghel și mai bine de 1.500 de euro pe lună, dacă este recoltă. Depinde de sezon.

Nu îmi e frică să mă duc. Ce să fac acasă? Am doi copii. Să mor de foame? Să ne dea de lucru statul român și vom sta acasă, nu mai plecăm. Acasă nu avem ce să facem”, a  povestit acesta, care a fost contactat de o firmă pentru a merge în Germania. 

Am fost contactat printr-o firmă. Au datele noastre și ne sună să mergem sezonieri, câte trei luni. 

Acolo vom sta în carantină 14 zile, separat de ceilalți, la distanță. Trebuie să plecăm pentru un trai mai bun. Ne-am lăsat copiii aici. Azi e ziua de naștere a fetiței, dar a trebuit să plec. Decât să stau să-i cânt la mulți ani iau lumea în dinți. Asta e România”, a încheiat Ionel Vitan, lângă care se afla soția.

Comentarii Facebook