Dragnea anunță referendum pentru modificarea Constituției. Se vrea redefinirea familiei


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că referendumul pentru modificarea Constituţiei, pentru redefinirea noțiunii de familie, ar putea fi organizat pe 30 septembrie sau în prima duminică a lui octombrie.

"Am discutat şi cu colegii, şi la începutul lunii septembrie, în prima săptămână trebuie să fie votul în Senat pentru declanşarea referendumului, în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul pentru declanşarea referendumului şi referendumul poate fi organizat fie pe 30 septembrie, fie în prima duminică din octombrie. Trebuie să prindem în buget, la rectificare referendumului. Nu e obligatoriu să fie duminică şi să fie doar o zi referendumul", a declarat, marţi, liderul PSD, Liviu Dragnea, la Parlament, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că speră ca în aceeaşi perioadă să fie încheiate dezbaterile cu reprezentanţii societăţii civile şi cu toate părţile implicate pentru a avea un proiect care să reglementeze parteneriatul civil.

"Sper să se finalizeze discuţiile cu cei implicaţi în subiect, pentru ca la începutul lui septembrie să construim şi să se clarifice multe lucruri în parteneriatul civil. Susţin în continuare că trebuie să avem o astfel de lege. Nu am fost şi nu voi fi nicioată intolerant. Trebuie să clarificăm noţiunea de familie, dar şi parteneriatul civil pentru că orice român trebuie să aibă posibilitate să aibă opţiunea să trăiască cum vrea, fără să deranjeze pe altcineva", a adăugat liderul PSD.

Comentarii Facebook