Doneaza 2% pentru cumpararea unui avion medical la SMURD!


Fundatia pentru SMURD a lansat campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit si a anuntat ca doreste sa achizitioneze un avion medical.

"Un procent destul de mare dintre vietile pe care SMURD reuseste sa le salveze se datoreaza vitezei de reactie si a timpului scurt de interventie, mai ales atunci cand este vorba despre cazuri care necesita transportul pacientului cu elicopterul. Din pacate, insa, ca orice aparat de zbor usor, elicopterul are neajunsurile sale. Tocmai din aceste motive ne-am gandit ca a sosit momentul urmatorului pas — achizitionarea unui avion medical pentru urgente. Achizitionarea unui astfel de aparat de zbor, dotat ca atare, gandit pentru a fi o 'ambulanta aeromedicala' care sa puna la dispozitia medicilor si asistentilor care il deservesc tot ce este nevoie pentru protejarea vietii pacientului, presupune, insa, un efort financiar mai sustinut si mai multa bunavointa din partea societatii civile", a precizat doctorul Raed Arafat, presedintele Fundatiei pentru SMURD.

Din fondurile adunate, in 2009, SMURD a reusit sa faca investitii: dotarea cu rezervoare de combustibil a bazelor aeromedicale de la Bucuresti, lasi si Tg-Mures, achizitionarea defibrilatoarelor de simulare pentru centrele de instruire SMURD, achizitionarea si echiparea centrului de comanda SMURD, sprijinirea construirii centrului de pregatire de la Bihor, construirea bazei aeromedicale in sistem-container la Bucuresti, achizitia echipamentului medical pentru elicopterul SMURD de la Tg. Mures, mentenanta autoturismelor si dotarea cu echipamente necesare activitatii de interventie in judetele Arad, Bistrita, Bucuresti, Cluj, Constanta, Harghita, lasi, Mures si Sibiu in valoare de peste 500.000 RON.

In 2010, investitiile au continuat. Avionul sanitar pus la dispozitia SMURD, dotarea noilor centre de formare cu echipamente medicale si de instruire etc., sprijinirea construirii centrelor de instruire de la Cluj, Sibiu si Timisoara, dotarea cu rezervoare de combustibil a bazelor aeriene de la Cluj si Tulcea, sprjinirea dotarii si asigurarii mentenantei echipamentelor si autoturismelor folosite Tn activitatea de interventie Tn judetele Alba, Bihor, Bistrita, Botosani, Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Harghita si Mures in valoare de peste 1.200.000 RON.

Comentarii Facebook