Donație pentru copiii de la Școala pentru Deficienți de Auz din Cluj

 

Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ”Kozmutza Flóra” din Cluj a beneficiat de o donație pentru modernizarea cabinetului de audiologie.

 

La începutul anului 2014, grație sprijinului financiar al fundației cele mai mari firme producătoare și distribuitoare de aparate auditive din lume, fundația daneză Oticon și al firmei române Romsound a avut loc o investiție importantă, prin care serviciile oferite de școala noastră au devenit mai diversificate și moderne. 

Sprijinul financiar a făcut posibilă reabilitarea adecvată și izolarea fonică a cabinetului de audiologie, dotându-l cu un nou audiometru, ce are un design aparte, creat în special pentru munca cu copiii. Audiometrul poate defini cu exactitate calitatea și măsura deficienței de auz.

 

Dezvoltarea serviciului psihologic constă în achiziționarea unui test care poate fi folosit în mod nonverbal pentru evaluarea deprinderilor cognitive ale copiilor cu vârsta între 2,5–7 ani, dar acesta ajută la stabilirea diagnosticului exact/diferențiat în dezvoltarea timpurie și la măsurarea rezultatelor dezvoltării copilului. 

 

Deoarece testul nu necesită folosirea limbajului, poate fi utilizat cu succes și în cazul copiiilor autiști, ai celor care au probleme de limbaj, deficiențe de auz sau care trăiesc cu diferite perturbări ale dezvoltării neuropsihologice”, a declarat Kiss Csilla, directorul școlii.

 

Donația a cumprins și achiziționarea a mai multor aparate și mijloace necesare dezvoltării timpurii.

 

Poate cel mai important dintre rezultatele acestei investiții este dotarea a 19 copii având deficiențe de auz cu aparate performante, perfect calibrate. Am reușit să schimbăm aparatele auditive vechi ale copiiilor, dar printre norocoși sunt și copii, care acum au primit pentru prima oară în viață un aparat auditiv.

 

Sprijinul financiar este și exemplul cooperării între o instituție educațională (specială) de stat, o organizație civilă și o întreprindere”, a mai afirmat Kiss Csilla.

 

Comentarii Facebook