Doi tineri sunt cercetați pentru înșelăciune. Aceștia au țepuit internauții cu jocuri PlayStation


Doi tineri care au înșelat mulți internauți în căutare de console de jocuri Playstation 5 au fost reținuți de polițiști. 

În perioada 23-25 martie a.c.,  în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii Secției 4 Poliție Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj - Napoca, au fost efectuate 3 percheziții domiciliare în județul Brăila, la locuințele a doi tineri de 22, respectiv 23 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și tentativă la înșelăciune în formă continuată.  

Cei în cauză, sunt bănuiți că în perioada decembrie 2020 – februarie 2021, prin intermediul unei platforme de vânzări în piața online, ofereau spre vânzare o console de jocuri, cu prețul de 2.600 de lei, în condițiile în care sunt foarte puține astfel de produse pe piață, iar cererea este ridicată.

Potențiali cumpărători erau îndrumați către o pagina fictiva creată pe o rețea de socializare, unde, erau publicate de asemenea anunțuri privind vânzarea de console sau alte produse care au legătură cu aceste console, anunțuri care aveau  recenzii false scrise de pe mai multe conturi false, pentru a capta atenția și a întări încrederea persoanelor interesate. 

Prin intermediul acestor pagini fictive se purtau discuțiile cu potențiali cumpărători, solicitându-li-se acestora achitarea avansului pentru respectivele produse sub formă de coduri PIN obținute de la automatele de plată disponibile în magazine și procesate prin intermediul unor procesatoare de plăți internaționale. 

Banii se încasau prin sistemul paysafecard.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un laptop, 6 telefoane mobile, o tabletă, un stick USB, o consolă de jocuri și mai multe cartele SIM.

Urmare a probatoriului administrat, față de tânărul de 22 de ani, din județul Brăila, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. 

În cursul zilei de azi, acesta a fost prezentat magistraților din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, care au dispus măsura preventivă a controlului judiciar. 

Totodată, tânărul de 23 de ani este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la înșelăciune în formă continuată, tentativă la înșelăciune în formă continuată.  

Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor vătămate la nivel national și documentării întregii activități infracționale. 

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Brigăzilor de Operațiuni speciale Cluj și  Galați, Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Cluj și Brăila și polițiștilor Biroului de Investigații Criminale Brăila, Biroului Criminalistic Brăila, Poliției Orașului Ianca și Postului de Poliție Grădiștea. 

Comentarii Facebook