Doi studenți de la UMF Cluj, expulzați pentru aderare la activități TERORISTE

 

Doi studenți de la UMF Cluj, soț - soție, au fost declarați indezirabili și expulzați din România. 

 

Urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informații în cooperare cu Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Bucureşti şi Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne s-a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru România a doi cetăţeni germani, M.B. și N.R., unul dintre ei de origine siriană, pentru o perioadă de 10 ani.

 

M.B. și N.R. au intrat în atenția Serviciului nostru în cursul anului 2016, întrucât derulau activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri la adresa securității naționale.

 

Aceștia au parcurs un proces rapid de (auto)radicalizare și au aderat la ideologia organizației teroriste Daesh, manifestând o predispoziție spre violență. M.B. și N.R. au derulat activități de propagandă și îndoctrinare religioasă, cu scopul atragerii unor coreligionari din România spre ideologia jihadistă. Mai mult, pe parcursul șederii în România, cei doi au prospectat ideea de a călători în Siria, cu scopul de a se alătura Califatului Daesh.

 

Având în vedere aspectele menţionate, SRI a acţionat în scopul prevenirii materializării ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, rezultate din prezenţa şi activităţile desfăşurate pe teritoriul României de către cetăţenii străini”, precizează SRI.

 

Bărbatul a ajuns în România chiar din 2014, iar soția acestuia în 2016.

------------

 

UPDATE

 

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj a precizat că cei doi cetăţeni germani au fost declaraţi indezirabili. ”Aceştia au fost îndepărtaţi de pe teritoriul României, pe numele lor fiind instituite consemne de nepermitere a intrării în ţara noastră, pe o perioadă de 10 ani.

 

La data de 01 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj, împreună cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Cluj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au desfăşurat o acţiune în scopul identificării şi depistării a doi cetăţeni germani, declaraţi indezirabili pe teritoriul României pentru o perioadă de 10 ani de către Curtea de Apel Bucureşti.

 

 

Astfel, în baza activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat cu operativitate, cele două persoane, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 23 de ani, respectiv 21 de ani, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Ulterior, în aplicarea sentinţelor instanţei de judecată, poliţiştii de imigrări au îndepărtat sub escortă, cele două persoane, de pe teritoriul ţării noastre. La ieşirea din ţară, pe numele acestora au fost instituite consemne nominale de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 10 ani”.

Comentarii Facebook