Doi prădători sexuali din Cluj, care au violat din nou după ce au ieșit din închisoare. Poliția trebuia să-i supravegheze, toți fiind în Registrul Agresori


Registrul Agresorilor Sexuali a apărut pe 1 iulie 2021, pentru a proteja potențialele victime, prin supravegherea prădătorilor sexuali de către poliție. Dar, de multe ori, cei care nu se supun monitorizării nu pățesc nimic. Iar unii dintre agresorii sexuali recidivează chiar sub nasul autorităților, este și cazul a doi prădători sexuali din Cluj. Unul dintre aceștia a agresat trei fetițe în toaleta școlii.

Libertatea dezvăluie erorile apărute în funcționarea registrului care a costat peste un milion de euro. Din 1.507 inculpați trimiși în judecată anul trecut pentru infracțiuni sexuale, 100 erau recidivişti, precizează Parchetul General. Mulți dintre ei figurau în Registrul Agresorilor Sexuali și se aflau, teoretic, sub supravegherea poliției. Asta nu i-a împiedicat să facă noi victime. Libertatea a descoperit, în dosarele aflate pe rolul instanțelor, zece astfel de cazuri.

Potrivit legii, pentru a evita riscul recidivei, agresorii sexuali sunt monitorizați de polițiştii din zona în care locuiesc. Cel puțin o dată la 3 luni, ei trebuie să vină la poliție şi să spună unde muncesc, cu ce minori şi persoane în vârstă intră în contact sau dacă merg în vreun loc frecventat de copii. Poliţiştii, la rândul lor, au obligația ca, tot cel puţin o dată la 3 luni, să meargă acasă la cei din registru, pentru a face verificări.

Trei fetițe agresate în toaleta şcolii de un prădător din Cluj

Victimele acestor prădători sexuali sunt, adesea, copiii. „Tremuram şi-mi plângea inimioara”, i-a mărturisit psihologului care a audiat-o una dintre fetițele agresate de Marceluş Samuel Souca. Copila avea numai 6 ani şi abia începuse şcoala, când soțul învățătoarei a profitat de ea, potrivit sursei citate.

În acea zi, de 17 septembrie 2014, Souca venise, rugat de soţie, să ajute la supravegherea elevilor. Avea atunci 39 de ani, doi copii şi lucra ca bobinator. În pauzele dintre ore, prefăcându-se că le ajută să meargă la toaletă, Souca a agresat sexual trei fetițe. Le-a dezbrăcat şi le-a atins în zona organelor genitale. Victimele au povestit totul părinților, care au anunțat poliția. În septembrie 2016, Samuel Souca a fost condamnat la 5 ani de închisoare. A executat doar 3 ani, iar în septembrie 2019 Tribunalul Cluj l-a liberat condiționat şi i-a pus în vedere „consecințele la care se expune dacă va mai comite noi infracțiuni”.

În septembrie 2016, Samuel Souca a fost condamnat la 5 ani de închisoare. A executat doar 3 ani, iar în septembrie 2019 Tribunalul Cluj l-a liberat condiționat şi i-a pus în vedere „consecințele la care se expune dacă va mai comite noi infracțiuni”. A abuzat sexual alţi 10 copii Pe 1 iulie 2021, când Registrul Agresorilor Sexuali a devenit operațional, Samuel Sauca era deja înscris acolo. O săptămână mai târziu, el a violat un copil de 10 ani, într-un parc din Cluj-Napoca. A fost descoperit nu de polițiştii care, teoretic, îl monitorizau, ci de o trecătoare. Văzându-l pe bărbat cu copilul pe iarbă, ea a sunat imediat la 112. 

Individul a fost trimis în judecată pentru 17 infracțiuni (viol, agresiune sexuală, violență în familie, rele tratamente aplicate minorului, ultraj contra bunelor moravuri), iar în iunie anul trecut, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv la 45 de ani și 4 luni de închisoare. Va executa 30 de ani de închisoare, cât este maximul permis de Codul Penal. 

marc.jpeg

Citește și: Pedofilul prins la Expo Transilvania Mărăști e recidivist, se numește Souca Samuel Marcelus și a fost reținut. Citiți povestea lui

Violatorul din Cluj, eliberat pentru că judecătorul a întârziat la locul de muncă

Pe 1 februarie anul acesta, o fată de 17 ani din comuna Cățeiu (Cluj) a fost violată de un bărbat care a intrat în casă, peste ea. Agresorul, Paul Moldovan, a urmărit-o pe victimă, pentru a vedea când e singură. Teoretic, şi el se afla, la rându-i, sub supravegherea polițiştilor. Figura în Registrul Agresorilor Sexuali, după ce a fost condamnat, de două ori, pentru proxenetism. Moldovan ar fi trebuit să iasă din închisoare în aprilie 2023, dar Tribunalul Cluj l-a pus în libertate mai devreme.

Amintim că Paul Moldovan ”Mucea” a violat o fată din Cășeiu și a fost reținut rapid de polițiști, în dimineața zilei de miercuri, 1 februarie. El a fost dus joi, 2 februarie, în fața judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Dej pentru arestarea preventivă, dar magistratul a întârziat la locul. Instanța fusese anunțată despre faptul că ședința trebuie să aibă loc înainte de ora 13, când expira mandatul de reținere. Pentru că a întârziat judecătorul, polițiștii l-au lăsat liber și „Mucea”, care a dispărut fără urmă. Judecătorul a admis propunerea de arestare preventivă a lui Paul Alin Moldovan. Acesta a fost cercetat din ianuarie 2016, pentru proxenetism.

violator.jpeg

Comentarii Facebook