Vineri 7 Octombrie

Doi clujeni, reținuți de polițiști pentru defrișare ilegală. I-au prins după ce au tăiat peste 70 de copaci FOTODoi clujeni au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, aceștia fiind suspectați că au tăiat dintr-o pădure, fără drept, peste 70 de arbori, în valoare de circa 13.000 lei.

La data de 5 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Secția 9 Poliție Rurală Turda au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi, de 18 şi 28 de ani, din comuna Săvădisla, sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Din cercetări a reieşit că la data de 30 ianuarie a.c., în cursul nopţii, cei doi ar fi tăiat cu ajutorul unui motofierăstrău, fără drept, 72 de arbori nemarcaţi, din specia molid.

Valoarea prejudiciul creat prin defrişarea ilegală a copacilor din pădurea situată pe raza localităţii Săvădislă este de aproximativ 13.200 lei. Arborii tăiaţi, găsiţi de poliţişti, au fost ridicaţi şi predaţi în custodie organelor silvice competente.

Cei doi bărbaţi urmează să fie prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii Facebook