Directorul RATUC, Liviu Neag: Am asigurat parcul auto la ARDAF si UNIQA, nu la Aspazia


Directorul Regiei Autonome de Transport Urban Calatori (RATUC) Cluj, Liviu Neag, a declarat ca nu o cunoaste pe Aspazia Droniuc si ca mijloacele de transport in comun din oras au fost asigurate pe baza unei licitatii.

"Am organizat o licitatie care a fost castigata de Uniqa si Ardaf. Noi cu aceste firme am incheiat contractele si nu cu vreun broker de asigurari. Nu stiu cine este Aspazia Droniuc", a declarat succint Liviu Neag.

Numele lui apare in motivarea arestarii primarului Sorin Apostu, care a fost facuta publica miercuri, 16 noiembrie.

"In mod  concret, s-a  retinut in cauza ca, pentru incheierea si derularea in bune conditii a contractului de asigurare al parcului auto al unei regii aflate in subordinea Primariei, RATUC Cluj Napoca, contract anual incheiat cu SC G. F. A. (Grup Frarom Asigurari) de A. S.R.L. Cluj Napoca reprezentat de invinuita D.A. (Aspazia Droniuc), inculpatul A.S. (Sorin Apostu) a pretins acesteia remiterea unor sume de bani, disimulate prin incheierea unui contract de consultanta cu Cabinetul avocatial al sotiei sale, invinuita A.M.U. (Monica Apostu).

In perioada imediat urmatoare de la incheierea primului contract (survenit in anul 2009), societatea G.E F. a inceput sa plateasca, lunar, sume de bani in contul Cabinetului de avocatura A. M.U.. Astfel, in perioada aprilie 2009–noiembrie 2011, societatea a efectuat plati in valoare totala de 208.936 lei, echivalent a cca. 50.000 euro, aceasta prestatie avand la baza supraevaluarea politelor de asigurare RCA si CASCO. Spre exemplu, prima de asigurare RCA a unui autoturism Dacia 1310 pentru anul 2011, se ridica, in medie, pe piata asigurarilor, la suma de 550 lei. In cazul unui autoturism identic, asigurat de Primaria municipiului Cluj Napoca, pentru anul 2011, prin societatea G. F., prima de asigurare se ridica la suma de 1.008 lei (desi plata este efectuata integral si in avans).


Semnificativ din punct de vedere penal este faptul ca, desi invinuita A. M. prin Cabinetul sau de avocatura obtine constant venituri substantiale, din analiza activitatii zilnice a acesteia rezulta ca  nu are nicio activitate juridica si nicio alta indeletnicire lucrativa de natura sa-i justifice veniturile, nici macar la un nivel minim", se arata in motivarea instantei.

 

Citeste mai jos amanunte din motivare...

Apostu ar fi ajutat-o pe Aspazia Droniuc sa obtina contracte cu regiile subordonate

Comentarii Facebook