Directorul de la Protecția Copilului Cluj, anchetat de Avocatul Poporului în cazul fetei violate de tatăl social la Turda


Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul fetiţei de 11 ani, violată de unul dintre angajații centrului de plasament în care locuia, demarând o anchetă atât la centru, cât şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

Adjunctul Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor şi persoanelor cu handicap, Ionel Oprea, a precizat că a fost demarată o anchetă la centrul în care locuieşte minora, dar şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, din cauza "declaraţiilor iresponsabile" ale directorului instituției, Daniel Tămaş.

"Domnul director nu are cunoştinţe elementare de drept. Nu ar trebui să fie jurist pentru a ocupa această funcţie, dar ar trebui să cunoască legi care au legătură cu activitatea dumnealui. Sunt indignat de modul în care a înţeles domnul director această faptă. În prima apariţie a spus că această relaţie este una «liber consimţită», însa nu trebuie cunoştinţe de drept ca să înţelegi că nu poate fi vorba de o relaţie şi consimţământul nu îşi are rostul când vorbim de minori. Toată lumea ştie că sexul cu minori constituie faptă penală", a declarat Ionel Oprea, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că directorul DGASPC Cluj a revenit cu o a doua declaraţie, în care a gafat şi mai mult.

"A spus că s-a referit la faptul că fata nu a fost agresată fizic. (...) Este imposibil să gândeşti aşa ceva. Nu ştiu ce înţelege prin viol, dar el este o agresiune fizică şi psihică. Vom cere analizarea cu atenţie şi a modului de încadrare a personalului care lucrează în astfel de instituţii", a mai spus Oprea.

 

Directorul de la Protecția Copilului Cluj ar trebui DEMIS. Ce a spus despre fetița abuzată de tatăl social la Turda

Comentarii Facebook