Din cauza COVID-19, Opera Maghiară din Cluj își anulează spectacolele


Opera Maghiară din Cluj își anulează spectacolele pentru luna octombrie, din cauza răspândirii coronavirusului.

Spectacolele din luna octombrie se anulează din cauza răspândirii coronavirusului! Returnarea biletelor este posibilă online prin Eventbook.ro și la casa de bilete a Operei! În curând revenim cu un program nou, vă rugăm să urmăriți pagina noastră de Facebook! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, anunță conducerea Operei.

Nu s-a spus ce se întâmplă cu spectacolele din noiembrie și decembrie, dar dacă răspândirea cazurilor este tot mai mare ar putea fi anulate și acestea. 

Spectacolele au fost suspendate pentru că au apărut cazuri de COVID-19 la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. Citește AICI detalii. 

Rata de îmbolnăviri cu COVID-19 în Cluj-Napoca a ajuns la 1,54 cazuri la mia de locuitori.

Emil Boc cere ajutorul clujenii să nu ajungă să închidă restaurantele: Virusul COVID-19 e cât se poate de real

Încă nu s-a decis închiderea localurilor publice și interzicerea nunților și a botezurilor, pentru că decizia va fi luată numai pe baza datelor epidemiologice. 

Conform legislației, la 1,5 cazuri la mia de locuitori se trece la luarea unor măsuri mai drastice. La Cluj-Napoca, acest lucru înseamnă creșterea controalelor în localurile publice și purtarea măștii în jurul școlilor. Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a spus că vineri se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj. ”Aștept analiza DSP și propunerile de măsuri pentru acest punct în care am ajuns”, a spus Abrudean.

În Dej și Gherla deja s-au luat măsuri de închidere a localurilor publice, pentru că acolo s-a trecut de pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori zilele trecute. La Dej, spre exemplu, s-a impus purtarea măștii pe stradă, pentru că rata de infectare a ajuns la 2,5 la mia de locuitori, iar la 3 va fi instituită carantina locală.

La nivelul județului Cluj, situația epidemiologică se prezintă astfel:

- În ultimele 24 de ore, 117 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj

- 33 persoane internate în ATI, din care 22 din județ

- Total vindecați și externați 885, din care 716 din județul Cluj 

- Total decedați 93, din care 67 (+3 în ultimele 24 de ore) din județul Cluj.

- În acest moment sunt internați 347 de pacienți, din care 311 din județul Cluj.

Comentarii Facebook