Emil Boc cere ajutorul clujenilor să nu ajungă să închidă restaurantele: Virusul COVID-19 e cât se poate de real


Primarul Emil Boc le cere clujenilor să fie responsabili, pentru a nu ajunge să închidem și în oraș localurile. 

Nu e scris la nimeni în frunte că nu poate face o formă gravă. Și la cei tineri nu mai există acum regula că nu fac. Și cei tineri pot face o formă gravă de COVID. Nu se știe de ce depinde pentru că știința nu ne poate explica. Când ajungi să nu poți respira… pentru că asta este marea pacoste la virusul ăsta, ajungi cu nivelul de oxigenare scăzut, te pune pe intubație mecanică și de acolo aparatul este problema. Dă în inimă, dă în rinichi și alte organe. Asta este seria negativă când intri pe circuitul ăsta cumplit.

Astea  nu sunt povești se întâmplă sub ochii noștri. Nu sunt povești, chiar dacă nu e vedem direct, dar se întâmplă în fiecare zi. Am discutat cu medicii și dacă toți ar ști ce văd, atunci ar crede mult mai mulți”, a declarat primarul Emil Boc.

Despre restaurante, primarul a precizat că încă la Cluj-Napoca nu s-a luat o decizie, dar că este un trend european de întoarcere în carantină. ”Riscul cel mai este că oamenii își pierd locurile de muncă, iar apoi pe orizontală toți în linie o vor duce rău după aceea. Turismul merge mai rău, taximetriștii la fel. Nu e o industrie care are un efect la o persoană. E pe orizontală. Nu știi unde dai și unde crapă în ziua de azi”, a mai adăugat Emil Boc.. 

Sper să ne ajute și clujenii să ținem cifrele acestea sunt o limită decentă. Avem limitele legale până la care putem ține deschise localurile. Atitudinea noastră este de a nu închide atât cât este cu putință, dar pentru asta avem nevoie de solidaritatea și de efortul comun al tuturor. Singure, autoritățile nu pot face acest lucru, dacă nu sunt sprijinite de date, de fapte. Nu am sărit imediat (n.red. să închidem). Alții au fost mult mai rapizi în decizii, au închis, dar nu cred că soluțiile trebuie luate intempestiv. Dacă problemele se agravează, evident că nu ai cale, nu ai alternativă”, a mai spus Boc, la o emisiune online. 

Comentarii Facebook