Dimensiunea verde a Clujului despre care vorbește Boc, scade de la an la an. Clujean: „Îmi lipsesc brazii din spatele grupului statuar de pe Kogălniceanu”


Strada Mihail Kogălniceanu, recent renovată, arată ca o mare de beton. Practic la fiecare proiect nou, administrația locală mai scapă de câțiva copaci „inutili”. Este și cazul brazilor care se aflau în spatele Grupului Statuar „Școala Ardeleană” .

Deși a fost repus pe soclu, după scandalul de anul trecut. Clujenii spun că acest emblematic monument al Clujului a pierdut brazii de lângă, care aveau și un tâlc.

„Dacă n-ați mai trecut pe Kogălniceanu de ceva vreme… Nu știu vouă, dar mie îmi lipsesc brazii din spatele grupului statuar. Ce s-a pus acum, zici că sunt niște surcele de Sf. Niculaș... 

Brazii, din câte am înțeles, aveau și un tâlc: acela de a marca trecerea între două stiluri arhitecturale diferite. Și de a oferi un fundal ansamblului. Cumva, erai și ”obligat” să vii în față ca să te uiți la cele trei statui. 

Brazii, dacă ar fi fost complicat / fragil de gestionat în timp, în mediu urban, s-ar fi putut opta pentru un ”zid” de tuie, sau ceva asemănător. În fine, mare lucru că s-a ajuns la etapa asta, după toată tevatura”, a transmis un clujean pentru „Clujul civic”. 

ok1.jpeg

Comentarii Facebook