Miercuri 24 Aprilie

Dialog senzațional între Adrian Păunescu și Florin Piersic: Vă port ranchiună pentru că nu m-ați chemat la Cenaclu - VIDEO


Un dialog senzațional dintre Florin Piersic și poetul Adrian Păunescu, filmat în 1991, a fost dat publicității de fiul marelui poet, Andrei Păunescu. 

Cei doi vorbeau despre un festival de muzică ușoară prezentat înainte de 1989 de Florin Piersic, în care actorul clujean îi ironiza pe cei din juriu. Adrian Păunescu l-a atacat într-un articol, prin care l-a pus la punct pe Piersic. ”Eu v-am scris atunci o telegramă de trei pagini și v-am spus că nu m-ați văzut în teatru în niciun rol și că socotesc că acolo e valoarea mea. Eu întâmplător am prezentat, dar nu vreau să mă cert cu dvs pentru că dacă mă cert tot eu câștig. Dacă doriți să mă desființați pe mine o puteți face prin... (n.red. Păunescu: Erați frivol!) Era totuși un festival de muzică ușoară. Pe dl Păunescu l-a deranjat că nu știam cine este în juriu și eu spuneam că maestru emerit al artei. Dumnealui era foarte puternic și a spus că Piersic își bate joc de noi. Îi vedeam pe toți bățoși și spuneau că urmează cutare și cutare. Eram influențat de chestia asta și dvs m-ati tăiat la aripă.

Dar nu de atunci vă port eu ranchiună (n.red. glumește). Ranchiună vă port că m-am gândit atunci: ”Cum dracu de m-ați avut lângă dvs și știți că recit din dvs”. V-am și oprit o dată și v-am spus că vreau să fac un recital din poezia dvs și nu m-ați chemat la niciun Cenaclu (n.red. Cenaclul Falcăra). Am avut multă oftica pe tema asta”, a spus Florin  Piersic. 

M-am gândit că mă veți chema, dar m-ați chemat o dată la școala de Securitate de la Băneasa și am spus două poezii. Dvs poate nu vă aduceți aminte și după aia nu m-ați mai chemat. Mi-am adus aminte de trecut, pentru că pe trecut ne sprijinim”, a spus marele actor, stârnind râsetele lui Adrian Păunescu.

vlcsnap-2021-02-14-11h26m55s116.pngvlcsnap-2021-02-14-11h27m25s781.pngvlcsnap-2021-02-14-11h27m39s553.png

După Revoluție, Adrian Păunescu a fondat revista ”Totuși iubirea”, iar cei doi discutau despre un articol care să îl aibă în prim plan pe Piersic.

Sursa. Andrei Păunescu

Comentarii Facebook