Despăgubiri mărite considerabil NUMAI pentru terenul intravilan preluat pentru extinderea pistei de la Aeroportul Cluj


Consilierii județeni au aprobat noile sume acordate ca despăgubiri pentru exproprierile de la Aeroportul, necesare pentru devierea Someșului și apoi extinderea pistei.

Suma inițială era de 46 de bani pe metru pătrat pentru terenul extravilan din Apahida, 31 de lei pentru cel intravilan, și de 0,89 lei pentru metrul pătrat de teren extravilan din Cluj-Napoca. Suma totală alocată în noiembrie 2019 a fost de 224.135 lei.

Noua evaluare a mărit sumele numai pentru terenul intravilan din Apahida. 

Astfel, consiliul Județean Cluj vrea să plătească 151,8 lei pe mp, pentru terenul intravilan din Apahida, 0,566 lei/mp pentru cel extravian, și 1,53 lei/ mp pentru terenul extravilan din Cluj-Napoca. Suma totală alocată la evaluarea refăcută în 2020 a ajuns la 606.855,049 lei.

Pentru că oamenii au fost nemulțumiți de valorile rezultate la prima evaluare noi am acceptat atunci să facem o nouă evaluare. Valorile actuale au luat în calcul grila de prețuri din 2020, de exemplu, la Apahida intravilan, prețul este de 151 de lei pe metru pătrat, adică circa 31 de euro per metru pătrat. După ce facem noi publică această listă, trebuie să se întrunească și comisia de exproprieri, în mod normal procedura de expropriere durează 4-5 luni, acolo unde nu sunt complicații”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

După ce se rezolvă problema exproprierilor, Ministerul Mediului trebuie să asigure finanțarea lucrărilor efective, pentru devierea Someșului.

Comentarii Facebook