VIDEO - Medicii din Arad refuză să lucreze în vamă fără protecție. Director DSP: Eu de proști și de fricoși nu am nevoie


Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, a fost filmat la o ședință cu medicii, în care aceștia reclamă că nu vor să meargă să lucreze fără protecție. 

Directorul DSP, vizibil iritat, le-a spus medicilor că primesc combinezon și mască și că polițiștii de frontieră stau acolo de o lună numai cu mască. Un medic chirurg i-a replicat că și el stă numai cu o mască în sala de operație și că este datoria polițiștilor de frontieră să își facă treaba.

Director DSP: ”V-ați ales prost meseria. Eu de proști și de lași nu am nevoie! Te iei și te duci, dacă nu vrei să mergi! Vei ajunge acolo și vei vedea că polițistul de frontieră are o mască simplă. Atât are!”, a spus Constantin Cătană.

Medic Chirurg: ”Și eu în sala de operație am o singură mască. Aia e drama lui, e meseria lui să...”

Director DSP: Unde ești dumneata chirurg, că nu am auzit de dumneata? Dumneata ești chirurg? Asta e ținută și morală și fizică de un chirurg. Este vorba despre atitudine! Cineva de aici își imaginează că eu am echipament și nu vi-l dau. Dumneata nu gândești, domnule?

Medic: Domnul director, noi nu vrem să ne certăm. Noi vă înțelegem. Nu aveți nicio vină, dar avem și noi dreptul să ne cerem o protecție!

Director DSP: Păi primiți combinezon și mască, despre ce mai vorbim atunci!

După ce acesta a spus că se dau măști și combinezoane pentru medici, o doctoriță a reclamat că nu a fost instruită cum să le folosească.

Medic: dar avem botoșei?

Director DSP: Ce să faceți cu botoșeii?

Alți colegi: Combinezonul este cu totul, nu trebuie botoșei!

Director DSP: Iarăși vorbiți fără să știți! Uitați, acesta este combinezonul. Ia-l pe dumneata!

Medic: Vai, nu cred că se face așa ceva. Știți că trebuia să ne instructeze cum să luăm acest echipament, pentru contamina înainte de a-l folosi!

Director DSP: Nu mai este timp! Dar pe cine să contaminați?

Medic: Pe mine! 90% din medici nu știu să îl ia corespunzător.

La final, directorul DSP i-a amenințat pe medici: ”Hai, liftul și la revedere, dacă vreți să mergeți cu noi, dacă nu... Dar când se va termina, când se va  termina nu știu ce vom face. Vom trage o linie și vom vedea cine a fugit și cine a rămas...”.

Dar noi nu vrem să fugim, asta nu înțelegeți! E ca și când trimiți un soldat la luptă...”, a mai spus unul dintre medici.

Comentarii Facebook