Marti 7 Decembrie

Deputatul Adrian Gurzău dus la DNA, cu DUBA. Finul lui Udrea era ALB ca VARUL

 

UPDATE

 

DNA cere arestarea lui ADRIAN GURZĂU. Câți bani a încasat deputatul de Cluj de la Carpatica

 

---------------------- 

Deputatul clujean Adrian Gurzău (foto de la botezul copilului, Udrea a fost naș), acum președinte al Partidului Mișcarea Populară Cluj, a fost dus cu mandat la DNA București, într-o dubă a jandarmeriei. 

 

Gurzău era alb ca varul când a coborât din mașina jandarmeriei și a fost audiat două ore de procurorii DNA. El a declarat la ieșire că este numai martor într-un dosar, dar este ciudat că un martor este dus cu mandat și săltat de jandarmii de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Române.

 

S-ar putea ca în zilele următoare procurorii DNA București să solicite din partea Camere Deputeților un aviz de urmărire penală pe numele parlamentarului.

 

Conform unor surse judiciare, Gurzău a fost audiat într-un dosar de corupție privind Carpatica Asigurări. Fosta șefă a acestei companii, Angela Toncescu, un fost polițist, Dan Hosu, care a ocupat o funcție importantă în Ministerul de Interne, și director al Direcției de Combatere a Crimei Organizate București, ar fi comis fals și trafic de influență. 

 

Deputatul Adrian Gurzău se află în relații de rudenie cu deputatul Elena Udrea, fiind nășit de aceasta. În plus, copiii lui Gurzău sunt botezați de Elena Udrea. La ultimul botez, a participat și fostul președinte al României, Traian Băsescu. 

 

Din comunicatul DNA:

 

Începând cu 30 martie 2015, inculpata Toncescu Angela, la acea dată administrator - membru în Consiliul de Administrație al S.C Carpatica Asig S.A., a acționat în mod sistematic, direct sau prin intermediul unor terțe persoane aflate în cercul său relațional, în vederea influențării deciziilor de la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) în favoarea intereselor sale personale și ale societății de asigurări.

 

Demersurile acesteia au fost realizate atât pentru obținerea avizului necesar numirii sale în funcția de președinte Consiliului de Administrație al S.C. Carpatica Asig S.A., cât și pentru ca A.S.F. să nu adopte unele decizii nefavorabile societății de asigurări S.C Carpatica Asig S.A.

 

Printre persoanele care au acționat în vederea favorizării/susținerii intereselor inculpatei Toncescu Angela se numără inculpații Tatu Ion-Sorin, Hosu Dan și o altă persoană, administratori de drept sau în fapt ai unor societăți comerciale cu activitate în domeniul asigurărilor.

 

Astfel, în perioada 30 martie 2015 – 14 martie 2016, în schimbul influenței asupra unor persoane din conducerea A.S.F., persoanele susmenționate au pretins și primit foloase necuvenite constând în indemnizații lunare de la S.C. Carpatica Asig SA.

 

Primirea banilor era mascată prin încheierea, cu societățile administrate de inculpați sau interpuși ai acestora, a unor contracte păguboase pentru societatea de asigurări, valoarea acestora ajungând în unele cazuri până la 480.000 euro fără TVA.

 

Concret, acțiunile celor inculpaților Tatu Ion-Sorin și Hosu Dan au vizat influențarea voturilor exprimate la data de 04 august 2015 în cadrul Consiliului A.S.F., astfel încât:

- să fie demarată procedura de avizare a inculpatei Toncescu Angela, în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. Carpatica Asig SA, 

- să nu fie sancționată aceeași inculpată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară, 

- să fie menținută, în mod artificial, măsura de redresare pe bază de plan, a S.C. Carpatica Asig S.A., în contextul în care societatea încă din luna iulie 2015 avea o situație financiară care impunea închiderea procedurii de redresare financiară, retragerea autorizării de funcționare și constatarea stării de insolvență (urmare a necapitalizării acesteia cu o sumă de circa 100 milioane de euro).

 

În data de 03 august 2016, inculpatul Hosu Dan, prevalându-se de ascendentul moral pe care-l avea asupra inculpatului Cataramă Cătălin Marian, ca fost șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți, din cadrul I.G.P.R.-D.C.C.O., l-a instigat pe acesta din urmă să acceseze, fără drept, sistemul informatic administrat de către M.A.I. – Direcția pentru Evidența Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date și să-i furnizeze datele de identificare ale unor persoane decedate.

 

În baza acestor informații, inculpatul Hosu Dan a urmărit să încheie mai multe înțelegeri patrimoniale cu urmașii persoanelor decedate cu scopul obținerii unui procent semnificativ pentru sine din sumele ce urmau a fi acordate de către societățile de asigurări responsabile civilmente.

 

În data de 26 august 2016, pentru “ajutorul” acordat, inculpatul Hosu Dan i-a oferit cu titlu gratuit inculpatului Cataramă Cătălin Marian un sejur într-un resort de pe litoralul românesc, lucru pe care acesta din urmă l-a acceptat.

 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Cataramă Cătălin Marian trebuie să respecte următoarele obligații: 

a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați, 

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, 

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați,

d) să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare, 

e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar. 

 

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

 

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

 

Inculpații Toncescu Angela, Hosu Dan și Tatu Ion-Sorin urmează să fie prezentați, la data de 27 septembrie 2016, Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

În cauză, se efectuează cercetări și față de alte persoane. 

Comentarii Facebook