Depozitul UNIX din Cluj-Napoca a ars vineri seara! Un BRAV pompier a fost rănit, două case afectate și câteva mașini au ars - VIDEO


Incendiul de vineri seara, de pe strada Luncii, din Cluj-Napoca a izbucnit la un depozit de lânga hala Unix Auto, care a fost afectată. Au mai fost afectate casele din jur, dar și autoturismele.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 20.00 și după o jumătate de oră s-a extins la două case. Mașinile din interiorul halei ardeau în acel moment.

În jurul orei 21.30, incendiul a fost localizat, fără posibilitatea de extindere. S-a reușit și pătrunderea în interiorul halei, acțiunile de stingere fiind în desfășurare. De asemenea, nu sunt înregistrate victime. Pompierii acționează cu 8 autospeciale, 2 autoscări și preventiv o ambulanță SMURD. Au venit în sprijin și pompieri de la inspectoratele din județele Alba, Mureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud.

Un pompier a suferit o intoxicație cu fum și a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate. 

În jurul orei 22.30, incendiul a fost lichidat, dar se caută eventuale focare ascunse. La o primă estimare, suprafața afectată este de aproximativ 1500 mp.

Întrucât în hală erau parcate atât autoturisme, cât și utilaje, care au fost distruse în totalitate. Pagubele vor fi stabilite după finalizarea intervenției.

La o primă estimare, sunt cel puțin 5 autoturisme distruse. Pagubele vor fi stabilite cu exactitate la finalul intervenției.

La ora 22.50, incendiul a fost lichidat complet. Pompierii înlătură efectele negative ale incendiului și caută încă potențiale focare ascunse.

-----------------

UPDATE

”În data de 28.07.2023 am avut un incendiu la Sediul Central UNIX Auto din Cluj-Napoca. 

Focul a pornit din depozitul situat în vecinătatea noastră, din fericire nu sunt victime.

Am luat măsuri de limitare a pagubelor astfel depozitul UNIX Auto a suferit prejudicii minore, activitatea nu este afectată. 

Colaborăm cu autoritățile pentru identificarea cauzelor și luarea masurilor de prevenție pe viitor, respectiv comunicăm operativ cu părțile implicate pentru a gestiona eventualele replici/incidente viitoare.

Mulțumim autorităților locale și Detașamentului de pompieri pentru intervenția promptă prin care au oprit incendiul.

Preluăm activitatea conform program normal de lucru începând de luni, 31 iulie 2023 ora 8:00


Comentarii Facebook