Depășire și sicanare pe centura lui Boc! Un șofer de TIR a fost filmat când ”pedepsea” un alt conducător auto - VIDEO


Un șofer de TIR a fost filmat în timp ce șicana un alt conducător auto, pe centura Vâlcele - Apahida. 

Tiristul a depășit autoturismul, iar apoi a început că circule încet sau pe mijlocul drumului, pentru a-l ”pedepsi” pe celalalt șofer. La un moment dat, TIR -ul a oprit în mijlocul drumului.

Cel mai probabil cei din mașina de tonaj greu a fost frustrat de faptul că șoferul autoturismului circula prea încet și a vrut să îl ”pedepsească” și să îi plătească cu aceeași monedă.

Nu există limită când ai 40 de tone în spate. Să-și de-a demisia dacă nu e capabil sa fie șofer, așa comportament nu are ce căuta la volan la un TIR de zeci de tone”, a comentat un internaut.

Tot ce a făcut a făcut intenționat. A văzut că vine mașina din față dar a depășit oricum, a văzut că are masina în stânga dar a tras spre ea oricum, după aceea a blocat ambele benzi.. Aici nu a fost vorba de greșeală, doar de un șofer ce merita sa fie la închisoare și să nu mai pună mâna pe volan toată viața. Nu poți face așa ceva când ai 40 de tone in spate”, a mai scris cineva.

Șoferii care adoptă un comportament agresiv sau îi șicanează pe ceilalți participanți la trafic folosind diverse metode, de tipul flash-urilor, sunt pasibili de amenzi care pot ajunge până la 2.900 lei. 

”(…) se definește comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, precum și sancțiunea corelativă adoptării acestui comportament cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (580 lei-725 lei) și cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile, iar în cazul în care s-a produs un accident de circulație din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale se stabilește amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni (870 lei – 1.160 lei) și cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile;” – se arată în textul OUG 1/2022.

Comentarii Facebook