Duminica 28 Aprilie

Cerere abonament de parcare Cluj-Napoca 2024: Din ce dată se pot depune cererile și cum se acordă locurile


Viceprimarul Dan Tarcea a dezvăluit din ce dată pot clujenii să aplice pentru un loc de parcare și care sunt criteriile în baza cărora se eliberează parcările.

,,Există într-adevăr un interes mare pentru locurile de parcare, 10.000 de solicitări anual. Colegii mei s-au mobilizat, astfel încât în jumătate de oră să nu mai fie cozi la ghișeu.

Referitor la programul pentru depunerea solicitărilor pentru locurile de parcare, pentru anul 2024, cererile vor putea fi depuse la ghișeu  din data de 3 ianuarie 2024, începând cu ora 08.00, la fel , începând cu ora 08.00 se deschide și platforma online. 

De asemenea, cei care doresc să-și facă abonamentele pentru zona centrală,  au posibilitatea să și le reînnoiască încă din data de 18 decembrie a anului acesta ( 2023), astfel încât să nu mai fie necesar să vină și ei la ghișee, și să eliminăm cozile.

De asemenea, cei care doresc să își plătească și să-și prelungească abonamentele pentru parcare o pot face online din data de 3 ianuarie 2024 și la ghișee din 8 ianuarie 2024, și de atunci pot să-și plătească și taxele și impozitele locale.

Plata taxelor și impozitelor locale se poate face, cu bonificație, până la sfârșitul lunii martie 2024. De asemenea, și prelungirea locurilor de parcare poate fi achitată până la data de 31 martie 2024.

Dacă un cetățean uită sau nu poate să facă acest lucru, nu își plătește abonamentul de parcare, până în data de 31, contractul este reziliat și pierde locul de parcare." a explicat viceprimarul la Napoca Live 

Viceprimarul a explicat criteriile după care se eliberează locurile de parcare. 

,,Primul criteriu este pentru persoanele cu dizabilități, care au domiciliu în proximitate, și au un autoturism în proprietate sau folosință.  

A doua categorie sunt persoanele fizice care au domiciliu stabil în Cluj-Napoca și au un autoturism în proprietate.

A treia categorie sunt persoanele fizice cu reședința în apropiere care au un autoturism în proprietate, adică cei cu flotant. 

A patra categorie sunt persoanele juridice care au sediul social sau punctul de lucru în apropierea parcajului.

A cincea categorie sunt persoanele fizice sau juridice care au în folosință un autoturism fiind menționat în certificatul de înmatriculare calitatea de utilizator și în final sunt persoanele fizice utilizează în permanență un autoturism de serviciu" a declarat primarul Dan Tarcea, la Napoca Live. 

Acesta a menționat și faptul că cei care au deținut un garaj care a fost demolat, au  prioritate la locurile de parcare rezultate în urma demolării. Însă dacă aceștia nu și-au achitat la timp plata pentru garaj, ei nu mai pot beneficia de această prioritate, după desființarea lor. 


Comentarii Facebook